Ritverslag 28e rit (15e) van 06/09/2020

8.30 uur ’s morgen, het begint frisser te worden. Mouwtjes en beenstukken waren geen overbodige luxe deze morgen. Maar de zon scheen aan een mooie blauwe hemel dus het beloofde alweer een mooie rit te worden.

Vandaag over het algemeen een grotendeels vlakke rit met hier en daar wat bruggen. De kopmannen voor vandaag: Ben, Fritz, Gratien en Jeffrey. Het garandeerde terug een snelle rit te worden volgens de berichten op sociale media.

Het licht was nog maar net op groen gezet door Christiaan Prudhomme als bij het indraaien van de Aelmeerstraat in Heusden de ketting van Rik Porte brak. Hij maakte kennis met de alles overrompelde zwaartekracht van de aarde en bestudeerde het asfalt van dichtbij. Buiten een paar schaafwonden en lichte kleerscheuren kwam hij met de schrik vrij. Verder fietsen was natuurlijk geen optie meer.

Het circus trok zicht terug op gang.

Onze voorzitter had zijn Ferrari-kaart uit de jaren 1770 bovengehaald en wijzigde het parcours hier en daar. Leuke alternatieve wegen kwamen uit de bus.

Een halfuurtje later was het de beurt aan Ben. Eén kapotte spaak zorgde ervoor dat zijn achterwiel schots en scheef stond. In het interview na de rit vertelde hij: “ik ben terug in de achtervolging gegaan en zag jullie rijden maar moest alles uit de kast halen om na 15 kilometer terug aan te sluiten”. Straffe prestatie, met een krom wiel en wetende dat de kopmannen constant tussen de 36 km/h en 40 km/h reden.

Het kopmannen maakten er zeker geen gezondheidswandeling van maar van waaiersvorming was er nog net geen sprake. Michiel dreigde een paar keer maar het bleef bij een paar schijnbewegingen.

De schilderachtig dorpjes rond Leiestreek passeerden nu snel de revue.

Na een goede twee uur en een half was het tijd voor de sprint in Laarne. De treintjes van de sprintersploegen stonden niet meteen op de rails zodat het man tegen man werd. De stress droop van het peloton. Het scheurde en een 10-tal man reed naar de eindmeet. De kopmannen lieten het begaan na al hun zwaar werk.

De voorzitter behaalde terug zijn gram en hield Jurgen Sonneville en Gratien nipt af. De rest van de top vijf: Steven Van De Velde en Olivier Scheire.

 Statistiek:

Aantal kilometer:  92 km
Hoogte: 132 m
Beweegtijd: 2:36
Gemiddelde: 35,2 km/h