We werden deze winter geteisterd door massa’s hemelvocht die met bakken uit de lucht kwam vallen. Dit was deze zondagmorgen alweer niet anders.

In Laarne nog geen meldingen van het Corona virus, dus kon de tweede rit alsnog doorgang vinden.

Maar liefst 32 afgetrainde atleten stonden deze morgen aan de start. Klokslag 9u. kon het peloton onder leiding van Fritz, Didier, Jeffrey en Stefaan aan het avontuur beginnen.

De rit met bestemming Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Steenhuize, Ophasselt, Voorde en verder naar de het gave valleilandschap van de Molenbeek met de gemeenten Aspelare, Heldergem, Kerksken, Haaltert dat een golvend tot sterk golvend reliëf vertoont.

Verslag Segment:
Ongeloofllijk maar Mitchy demarreerde onmiddellijk ! Hij nam 400 meters. Steven VDV nam het initiatief en probeerde de kloof te dichten. Een klein wagonnetje volgde in zijn wiel. Michiel hield de pedalen stil en liet het groepje terugkomen. Het was dan een afwisseling van Steven VDV, Stefan, Michiel, Andy, Nikolaas die de kop namen. Aan de watertoren in Heldergem werd een definitief groepje gevormd met Michiel, Steven VDV, Stefan, Gratien en Nikolaas. Het was uiteindelijk Nikolaas die het segement binnen haalde.
Volgens Strava reed Nikolaas met een gemiddelde snelheid van 45,4 km/h.

Het 2de ritgedeelte verliep vlekkeloos.

Statistiek:
Aantal kilometer: 73 km
Hoogte: 443 m
Beweegtijd: 2:23
Gemiddelde: 31,0 km/h