Ritverslag 11e rit van 18/07/2021

Het weer verliest zijn pedalen. Mitigatie en adaptatie. Geen wielertermen maar termen uit de weerkunde. Klimaatverandering moeten we enerzijds tegengegaan (mitigatie), maar aangezien de klimaatverandering al is begonnen zullen we ons ook moeten gaan aanpassen (adaptatie). Voor zover deze korte intro.

Stefan, Jeffrey, Fritz en niemand minder dan de sympathieke Serge nam de kopkoe bij de horens en kliefde op zijn elegante manier de aanvangskilometers doormidden. Het deelnemersveld had nog altijd geen last van de vakantiegekte. We noteerde wel de belangrijke  afwezigheid van:
– onze maillot à pois. Gratien werd gespot in het land van Emmanuel Macron. Hopelijk vergeet hij zijn whereabouts niet bij te houden en door te spelen aan onze voorzitter. Ik zou er het reglement moeten op nalezen wat de schorsing inhoud.
-Hans Versporten zijn ontlastingspatroon gooide roet in het eten en moest forfait geven.
-Eddy Van Rysselberghe werd als vermist opgegeven. De stress om het kopmanschap aan te nemen werd hem te veel.
Luc Van Cauter was dan weer present en peddelde jodelend rond na een bezoekje aan het geboorteland van de Fuhrer. 

Onder een wisselend kopmanschap verdwenen de kilometers vlot onder de wielen. We bolden via Oostakker naar de Oude Kalevallei met zijn landelijke gemeenten: Merendree enVlinderhout. Mooie verborgen parels in Zuid-Meetjesland. Vanaf Bellem liep het dan Noordwaarts richting Zomergem en Ursel om via een rotvaart terug te keren langs het Schipdonkkanaal. Met snelheden rond de  40 km/u, de omvang van de groep en tegenliggers was het bij wijlen geconcentreerd blijven. Het energieverbruik bij de kopmannen bleef aanhouden en de temperatuur was inmiddels geklommen tot 26 °c. Laarne kwam in zicht en de nervositeit voor de spurt nam toe. Geen sprint op de Champs-Élysées in Laarne maar sprint aan Stapsteen. Fritz zorgde voor de leadout, Kurt toonde zijn snelle sprintersbenen, Didier en Stefaan strandden in zijn wiel.

Het terras van ’t Zand lag uitnodigend op ons te wachten. Het gerstenat piste als een engelke op de tong.

Statistiek:
Aantal kilometer: 101 km
Hoogte: 175 m
Beweegtijd: 3:00
Gemiddelde: 33,7 km/h

Danny De Vogelaere mag zich stijlicoon van het jaar noemen.

Volgens onze pedaalleden ziet Danny er altijd tiptop uit.