Ritverslag: Rit 17: (4e) van 21/06/2020

 Vandaag de tweede officiële rit na de corona lockdown. De talrijke burenfeestjes, barbecues, tuinparty’s en andere uitspattingen zijn nog enigszins verboden dus veel volk en iedereen fris aan de start.

De A-Groep werd in drie verdeeld. Elke groep met 15 personen zodat we op de rijbaan mogen rijden en niet verplicht zijn de fietspaden te volgen. Na wat gepuzzel en verschuivingen kon de eerste groep onder leiding van de voorzitter rond 08.00 uur aanvatten. Het tweede groepje onder leiding van Danny De Vogelaere volgde een minuut later en als laatste de derde groep onder leiding van Danny Van de Velde. In Wetteren volgde de tweede groep al in het kielzog van de eerste groep. In het interview na de rit wist Gratien te vertellen dat het de eerste meters fanatiek peddelen was (alles kleurde donkerrood op zijn meterken) of was het door Mitchy die naast hem reed en hem bij de keel greep ?

De eerste groep had gekozen om met kopmannen te rijden: Ben, Tom Schepens, Marc Van Impe en Fritz.  Vier sterke beren die geen snelheidsmeterke nodig hadden. Onder het motto iedere 5 km een kilometer per uur sneller.

 

De tempobeulen hielden de snelheid hoog en na de studieronde werden de eerste hoogtemeters in Zottegem soldaat gemaakt en raakte iedereen stilaan op temperatuur. Het ging constant op en af richting La Houppe (Lierde, Sint-Martens-Lierde, Nederbrakel, Everbeek).

Op de Potterée sprong Eddy Van Rysselberghe weg uit de tweede groep en reed op weergaloze wijze (of om het met de woorden van Michel Wuyts te zeggen :”met bravoure”) naar de eerste groep om te melden dat het toch nog wat rapper mocht.

Op de terugweg werd de gashendel opengedraaid en werden er snelheden gemeten van rond de 54 km/h.

Voor de rest was de rit er eentje om in te lijsten: mooie wegen, goede leiding,  mooi tempo en geen ‘accrootjes’, dit om maar te zeggen dat dit voor een verslaggever niet altijd even makkelijk is er zinnige dingen over te schrijven.

Statistiek:
Aantal kilometer:  100 km
Hoogte: 662 m
Beweegtijd: 2:55
Gemiddelde: 34,3 km/h

Opmerkelijk:
-Sinds het bestaan van pedaal was er geen plaspauze, geen oponthoud en geen platte banden.
-Ben, Albin en Didier hadden al 90 km in de benen bij de start. Zijn ze iets van plan ? Naar het schijnt komen die mannen enkel nog van hun fiets om te eten, te slapen en naar het toilet te gaan.
-Het snelheidsrecord van de rit is alweer gebroken.
-In de Termstraat werd een fietser van Pedaal gesignaleerd met een bloemkool op zijn stuur !?