Ritverslag 17e rit van 29/08/2021

We noteerden 29 augustus. Met een noordelijk stroming werd er nog altijd vrij koele lucht aangevoerd en kabbelde het vrij saai zomerweer voort. De zomer loopt stilaan op zijn einde en de herfstdagen liggen voorzichtig in het verschiet.

De helling van Ladeuze en Hostellerie zullen op deze zondag beslissen over de titel van bergkampioen. Gratien had een comfortabele voorsprong van 11 punten en moest minimum 14 punten behalen als Tom Schepens 2 maal de volle punten binnenhaalde als kopman. Houdt Gratien stand  ? Zal hij onder vuur genomen worden door Tom Schepens ? Dan was er ook nog het duel tussen Stefaan en Jeffrey voor het clubkampioenschap. Hoe sterk zijn de lichamen nog van onze twee gladiatoren ? Dus genoeg spanning om er leuke rit van te maken.

 Na voorstelling van onze 33 afgetrainde pedaalatleten aan ons lokaal ’t Zand hijsten de vier musketiers: Gratien, Steven Van De Velde, Jeffrey en Tom Schepens zich in het zadel. De wekelijkse parade door het dorp van Laarne trok veel volk deze morgen. De populariteit van Pedaal kent geen grenzen.

 De route bracht ons langs de landelijke dorpen van Bottelare, Baaigem, Dikkelvenne en Meilegem. Na de rotonde in Nederzwalm namen we wat verder links waarbij de kuiten voor het eerst wat werden gegeseld. 

 Voor het spannende debacle zou geopend worden, werd Rudy het slachtoffer van een lekke band voor de afdaling van de Wolvenberg. Het wereldrecord snelwisselen van binnenbanden werd wederom niet verbroken door RudyCo: “el maestro di pneumatici”.

Na de afdaling van de Wolvenberg volgde al snel de eerste scherprechter van de dag. Ladeuze is een smalle asfaltklim tussen de velden van een goeie 1000 meter met een maximale stijgingsgraad van 16% in het midden en een lastige uitloper.

De kopmannen Tom, Gratien en Jeffrey en daarachter Stefaan die bij de pinken was, gingen er op kousenvoeten vandoor en de rest van het peloton, die lieten begaan. Het was voor de mannen uit de achterste gelederen nog moeilijk om terug te komen. De vogels waren gaan vliegen. De vier speelkameraadjes gingen strijden om de punten. Tegen Tom Schepens was er geen kruid gewassen en won weer impressionant.

Uitslag Ladeuze: Tom, Gratien, Stefaan, Jeffrey, Stefan, Ben, Dimitri, Tom De Lust, Rudy en Philippe D’Homme

Onze voorzitter was diep gegaan en moest even bekomen van de inspanning. Didier stond klaar met een “bommeken” zuurstof speciaal bestelt bij onze vrienden van Ali Express, mocht het nodig zijn.

Via de N8 draaiden we linksaf richting Elst maar enkele meters verder werd onze rit even in de war gestuurd door een plaatselijk wielerwedstrijd. Er werd uiteindelijk beslist om een andere route te nemen.

Na de afdaling van de Nieuwstraat en Boembeke trok het peloton in gestrekte draf naar de voet van de Hostellerie. Tom met Gratien op zijn bagagedrager namen een wat afwachtende houding in, maar na de eerste bocht toverden de twee hoofdrolspelers een tussenversnelling uit hun kuiten en streden ze voor de bergpunten. Tom won terug autoritair voor Gratien. Stefaan en Jeffrey maakten er nog een mooie spurt van voor de derde en vierde plaats.

Uitslag Hostellerie: Tom, Gratien, Stefaan, Jeffrey, Stefan, Ben, Tom De Lust, Rudy, Rik en Steven Van De Velde.

Op de bult werd er even uitgeblazen en de voorzitter troonde Gratien onze kranige midden vijftiger tot bergkampioen. Petje af ! Hij behaalde hiermede zijn zevende bergtrui in de rijke geschiedenis van onze club en komt hiermede op gelijke stand met Leon De Wilde.

Ook dikke proficiat aan Tom Schepens die elf keer na mekaar als eerste boven kwam op de hellingen.

In de sprint streed een man of 6 voor de overwinning. Xavier gooide als eerste zijn wiel over de streep. Knappe zege !

Uitslag sprint: Xavier, Stefaan, Didier, Gratien, Jeffrey, Tom Schepens, Stefan, Dimitri, Philippe en Eric.

Statistiek:
Aantal kilometer: 91 km
Hoogte: 602 m
Beweegtijd: 2:54
Gemiddelde: 31,4 km/h