Ritverslag 1e rit van 06/03/2022

Voor de opener van ’t seizoen waren de weergoden ons gunstig gezind. Met volop zon, een droge wind uit het Noordoosten was het een wereld van verschil ten opzicht van de vorige weken. De thermometer haalde wel nog geen positieve cijfers.

Om 09.00 stipt weerklonk het startschot met als kopmannen Fritz, Tom Schepens, Frederik en Didier. Een rit van 65 km met links en rechts wat lichte golvingen.

Van een parade door Laarne met voorstelling van de nieuwe leden van de A-groep was geen sprake. De kopmannen lieten er geen gras over groeien en de gashendel werd onmiddellijk opengezet. Nicky Dhondt en Alain Verschraegen (terug van weggeweest) zijn de nieuwkomers.

Het werd al snel duidelijk wie al vele kilometers afgemaald had en wie uit winterslaap kwam. Het was bij sommige puffen en blazen.

De eerste pechvogel van het seizoen was Dirk Versporten. De superlichte klimbandjes die hij gemonteerd had op zijn Colnago waren niet bestand tegen de ruwe Oost-Vlaamse macadam of reed hij vrijwillig lek zodat de rust enigszins kon terugkeren hetgeen uiteraard in dank werd aanvaard door enkele pedaleurs.

Bij de A-groep is er tijdens de rit ook regelmatig een stuk ‘vrij spel’. Dit is vooraf bepaald en hierin mag vrij gekoerst worden. Punten worden er niet verdiend. Na de afdaling van de Arestraat was het moment aangebroken voor het segment (vrij spel) van 3,58 km met twee knikjes (Arestraat en Terbiest).

Stefaan opende de debatten maar werd al vlug teruggefloten. Na het links afdraaien naar het dorp van Sint-Lievens-Esse demarreerde Andy met Rudy De Baets in zijn kielzog. Er vormde zich na het knikje een achtervolgend gezelschap met Dries, Steven VDV, Tom Schepens en Stefan. Rudy werd ingerekend en een kilometer verder was ook het liedje van Andy uitgezongen. Tom Schepens won uiteindelijk de spurt van het groepje.

Iedereen moest even bekomen van de inspanning. De wind blies nu in het nadeel zodat de terugweg nog lastig werd voor de vier kopmannen. Hun bliksemstart speelde hen nu toch wat parten in de finale.

Na de rit stond de receptie om 11.30u. gepland in ons Lokaal. Voorzitter Stefaan sprak de aanwezigen toe en bedankte Cockie (onze flamboyante café-uitbater) voor een prijsdumping van de Cava en Tom De Bruyker (sponsor De Bruyker Construct) voor deelname in de kosten. De hoofdprijs van de tombola geschonken door Optiek Betty De Wilde werd gewonnen door Franky Declercq.

We mogen alweer terugzien op een geslaagde receptie en seizoenstart. Vive le Vélo !

Statistiek:
Aantal kilometer: 65 km
Hoogteverschil: 367 m
Tijd: 2u1m
Gemiddelde: 32,2
Duurtijd receptie: 8u

Opvallend:
-Jeffrey was de grote afwezige bij de openingsrit. Blijkbaar op stage bij de garnaalvissers aan ’t zeitje.
-Het licht doofde langzaam uit bij Andy na de late night receptie.
-Het woord ça va en cava kan voor verwarring zorgen.