Ritverslag 20e rit (7e) van 12/07/2020

 Onder leiding van de kopmannen Stefan, Fritz, Tom Schepens en Jeffrey staken we van wal voor een pittige etappe richting de Zwalmstreek.

Van opwarmen was geen sprake. De eerst kernkoppen werd op de Betsberg tot ontploffing gebracht zodat de eerste schade al moest opgemeten worden.

De glooiende wegen tot aan de voet van de Vlaamse Ardennen hield de spierspanning egaal op peil. Alle heuveltjes rond Nederbrakel, Opbrakel, Michelbeke en Elst passeerden de revue.

Hoogtemeters à volonté op een korte tijdspanne.

Het was alle hens aan dek voor de voorzitter om de troepen bij mekaar te houden, hij ontpopte zich met momenten tot een ware crisismanager.

Het koud buffet op de top van de Valkenberg kwam geen minuut te vroeg. Waarvoor dank  !

Voorzien van de nodige suikershots kon onze tocht verder gezet worden.  Ondanks de tegenwind werd de snelheid door de kopmannen hoog gehouden en werd de conditie van de troepen alweer aan een stevige test onderworpen.

In Laarne werd er zowaar nog eens gespurt. Kurt Reyniers won gemakkelijk voor Stefaan en Michiel.

Statistiek:
Aantal kilometer:  105 km
Hoogte: 930 m
Beweegtijd: 3:20
Gemiddelde: 31,4 km/h

Opmerkelijk:
-Ben, Didier en Albin reden zaterdag op de Vlaamse feestdag: 456 km. Ze verbraken hierbij het record van Fritz en Maxim. Alweer een straffe prestatie binnen onze club. Zij zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw.
Volgens radio Tour zat Albin zijn achterzak vol met spieringkoteletten en andere superfoods.
-We zijn verheugd met het heroptreden van Luc Van Cauteren bij de A-Groep na een zware revalidatie. Hij heeft zijn eerste test met brio doorstaan.
-Ondanks het regende van “putmeldingen” was het alweer een mooie rit zonder noemenswaardige incidenten.

Verjaardagen: Marc Van Impe – Maxim De Waele