Ritverslag 21e rit (8e rit) van 19/07/2020

Voor de rit werd er beslist om met 6 kopmannen te rijden i.p.v. 4. 3 duo’s: Mark Van Impe en Eric De Groote (anciens van vele oorlogen, meer dan 120 jaar spierkracht en tonnen ervaring), Stefaan en Andy (de voorzitter en jong geweld ) en Steven Van De Velde en Dimitri Scheire (de sterke mannen van Overmere).

Onder een grijs wolkendek vetrokken we richting Merelbeke. We namen daar het jaagpad langs de schelde om 50km verder aan de Kluisbergbrug de heuvelzone binnen  te treden.

Ik begreep nu waarom onze voorzitter zich als kopman had opgegeven. Het zou belachelijk zijn langs het water de kruispunten af te zetten.

 Op de Kluisberg mocht iedereen volgens eigen wattage zijn duivels ontbinden, Michiel kwam als eerste boven. Na een korte stop om ter hergroeperen werd op eenzelfde indrukwekkende wijze ook de Trieu of Knokteberg verorberd.  Meilleur grimpeur: “Mitchy” weergalmde op de top.

Het volgende tweeluik Paterberg-Koppenberg (de puist van melden): twee kasseihelling met een reputatie van trekken, sleuren en net niet sterven om de top te bereiken. Of om het om met de woorden van Yves Lampaert te zeggen “Skarten”. Ook hier kwam telkens Michiel als eerste boven. Hij mocht zich kronen tot “King of the Mountain” of de gevleugelde klimmer van de dag.

Tegen een stevig tempo werd de terugtocht aangevat en met nog een 40 km te gaan werd er afgesproken om niet te stoppen.

Eddy Van Rysselberghe had zijn zinnen gezet op de spurt maar een gewijzigde finale zonder voorafgaande debriefing gooide roet in het eten. Stefaan won de spurt voor Xavier en Kurt.

Statistiek:
Aantal kilometer:  110 km
Hoogte: 515 m
Beweegtijd: 3:25
Gemiddelde: 32,4 km/h

 Opmerkelijk:
-Andy was de pechvogel van het weekend. Op de Pater- en Koppenberg moest hij telkens van de fiets wegens materiaalproblemen. Had hij zijn wisselstukken bij Ali-Express besteld ? Aangezien de bezemwagen niet naar boven mocht, moest hij halsoverkop nog te voet naar boven. Ook de zaterdag had hij tijdens zijn marathon ontsnapping lek gereden. Gelukkige werd hij na de rit goed opgevangen door zijn vele supporters.

Bekijk hieronder de foto’s genomen met de Drone van onze club.