Ritverslag 23e rit (10e rit) van 02/08/2020

27 dappere atleten waren deze morgen bereid hun truitje nat te maken. Michiel, Kurt, Andy en Jeffrey trokken het peloton op gang.

 De rit was nog maar een minuut jong toen het noodlot toesloeg. Bij het passeren van de C-Groep net voor de Kolk viel Georges De Schrijver om een nog onbekende reden met zijn fiets. Hij was buiten bewustzijn en iedereen zag dat het zeer ernstig was. Serge (reeds 35 jaar ervaring bij de brandweer van Wetteren)  en Nikolaas gaven hem de eerste zorgen. De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd. Het duurde zeker nog 15 minuten voor ze hem stabiel kregen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gent. Iedereen was serieus aangeslagen maar er werd beslist om de rit toch verder te zetten. Dikke Merci aan Serge en Nikolaas. Dit nogmaals aantonende welke warme banden er binnen de club en op de fiets gesmeed worden. De vriendschap en verbondenheid  met elkaar op onze vrije zondagmorgen is een lichtpunt midden een soms verzuurde  en egoïstische maatschappij. Dit even ter zijde.

 Van een decompressie rit werd er niet gesproken vandaag. De ketting op de grote plaat en full gas. Na een paar landelijke wegen was het na Munte rechttoe rechtaan richting Oudenaarde. Het eerste uur ging de geschiedenisboeken in met een gemiddelde snelheid van 34,1 km/h. Het ging zieëre. De kopmannen hadden ’s morgens al een bord petoaters, andzjun, bloende en nen boot met hüflakke gegeten of had het iets te maken met hoe Remco en Wout op een opmerkelijk hoog niveau het seizoen hadden hervat ?

 Aan de poort van de Vlaamse Ardennen werden enkele hoogtemeters voorzien (Ladeuze en Hostellerie). Een paar donkere wolken schoven gevaarlijk dichtbij maar het bleef bij één enkele druppel. Door het voorval van deze morgen werd er beslist de bergpunten niet te laten meetellen. Na Kjell (niet lid) kwam “mee ruize” Tom Schepens telkens als eerste over de top. In het interview na de rit prees Tom zijn team voor het harde werken.

Bij deze ook nog de fotoshoot op Ladeuze van onze président.

Statistiek:
Aantal kilometer:  88 km
Hoogte: 488 m
Beweegtijd: 2:33
Gemiddelde: 34,2 km/h
  

Na de rit kwam het nieuws dat Georges werd geopereerd van een schedelfractuur en dat hij de komende 12 uur in een kunstmatige coma zal gehouden worden. Fingers crossed !