Ritverslag 26e (13e rit) van 23/08/2020

 Zondagmorgen 8.00 uur. Het was terug iets frisser na de tropische hitte van voorgaande weken. Een 24-tal sportievelingen waren klaar voor de heuvelklassieker van Eric De Groote. Een rit richting Ronse van een honderdtal kilometer gekruid met enkele hellingen.

Bij de doortocht door Laarne sijpelden van alle kanten nog leden binnen zodat we bij de intrede van Melle met 32 leden waren. Vandaag  volgende 6 commandanten aan het front: Fritz & Gratien, Marc & Didier en Stefaan & Jurgen.

De eerste helling van de dag: Kromstraat-Rokegem, hier kon de adem bij sommige al eens stotteren en de alcohol van de avond ervoor verdampen. De hellingen (lopers) volgden nu in een strak tempo na elkaar. Ganzenberg, Leideveld en Dammekensstraat.

Met de wind in het gat werd er op de terugweg duchtig de pees opgelegd. Af en toe werden astronomische snelheden behaald. De Strava leden noteerden terug betere prestaties.

Enkele quotes van onderweg en na de rit:

-Aan de voet van de Rijkeleie liep de ketting van Olivier Scheire van zijn voorblad. Een ezel in het veld had dit opgemerkt en kwam hem luidkeels uitlachen (balken). De Ezel dacht bij zichzelf: “Wie is hier nu de ezel !”.
-Eric Van Gasse had het hagelwitte regenjasje van Albin opgemerkt. Hij zei tegen Albin: “Jammer dat dit niet voor de mannen bestaat.”
-Een irritant ventje (gelegenheidsrijder) van Lochristi uitgedost in een smurfachtig blauw pakje, had de ganse weg commentaar op alles en nog wat. In de spurt zij hij tegen Didier: “t’ go veuruit gelaak bune knupe.” Didier repliceerde hem onmiddellijk :”Hij dikke bloase, t’ wirkt op maan kluute”. Ik denk niet die volgende week nog zal meerijden !
-Eric De Groote won triomfantelijk de spurt. De jaren hebben duidelijk geen vat op zijn gedrevenheid en uiterlijk. Zelfs na de rit werd hij rijkelijk omringd door het vrouwelijk schoon binnen onze club. Eddy vroeg aan de voorzitter of hij volgend jaar ook een rit mag organiseren. Zo kan hij ook nog eens winnen !
– Tom Schepens vertelde mij dat hij zich had overslapen. Een overdosis aan (Irish) koffie was hem fataal geworden. Na een blokje van 30’ kwam hij zowaar aansluiten in de groep. Straffe gast !

Zoals jullie zien was het alweer leute alom en iedereen content. (Behalve dienen smurf van Lochristi !)

Statistiek:
Aantal kilometer:  103 km
Hoogte: 750 m
Beweegtijd: 3:14
Gemiddelde: 32,0 km/h