Ritverslag 5e rit van 03/04/2022

Op de dag van Vlaanderens mooiste kleurde de hemel blauw maar de temperatuur was niet bepaald in haar dagje en bleek onderhavig te zijn aan enkele hormonale humeurschommelingen. Alle winterkledij was nodig deze morgen. Het zal moeilijk worden voor José en Karl om de wedstrijd te becommentariëren met die weggestoken rugnummers.

Pieter-Jan, Stefan, Didier en Nicolaas werden door de voorzitter gedelegeerd tot superknechten voor een platte rit van negentig kilometer door Het Land van Nevele.

Pieter-Jan werd ontdekt op hoogtestage in Mojacar. Na vele nachtelijke onderhandelingen werd het contract in extremis getekend. Welkom in deze top club, Pieter-Jan.

Het peloton trok zich om 08.35u op gang, klaar om de wind en andere klimatologische omstandigheden te trotseren. Reden van die vijf minuten vetraging. Jeffrey liet via de Starlink-satellieten van Elon Musk weten aan de voorzitter dat hij de start zou missen of moest hij zijn benen nog scheren en nagels knippen.

Na kilometerpaal 5 was het al prijs voor Steven Van De Velde. Als een  volleerde mecanicien stroopte Steven de buitenband van de velg om vervolgens een ultradunne durexachtige binnenband (met een reservoir voor beter comfort) te plaatsen.

Na kilometer 10 was het terug prijs. Tom De Bruycker zijn achterband liep leeg in uitgesteld relais. Zijn band was volledig doorzeefd met gaten gelijk de verdediging van de Buffalo’s 😊. De band werd gereanimeerd en de colonne trok zich terug in beweging.

Buiten een collectieve plaspauze werden er geen andere merkwaardigheden vastgesteld tijdens de rit.

De eerste spurt van dit seizoen werd gewonnen door Didier, gevolgd door Philippe D’Homme, Stefaan, Nikolaas en Jeffrey.

Statistiek:
Aantal kilometer: 87,5 km
Hoogteverschil: 165 m
Tijd: 2u40m
Gemiddelde: 32,7