Ritverslag 7e rit van 20/06/2021

Het menu voor deze zondagmorgen.  Eerst een paar aperitiefheuveltjes om dan het hoofdmenu aan te snijden met een iets meer geconcentreerde hellingenzone en als dessert de sprint aan het kasteel in Laarne:  110 km met een 1.000 hoogtemeters.

Na afgelopen nacht was de rust wat teruggekeerd in onze atmosfeer. Ons landje werd getrakteerd op zware onweersbuien (op korte tijd veel regen, veel bliksem, flinke hagel en zware windstoten). In meteorologische termen noemt men dit een outflow.

Om klokslag 8 uur trokken 29 dappere zielen zich op gang. De vier motors voorin: Gratien, Stefan, Dries en Jeffrey hadden er zin in en plaatsen de ketting onmiddellijk naar rechts.

Na de zondvloed van deze nacht waren de landelijke wegen in Lemberge en Moortsele hier en daar besmeurd met een laag modder en drek. Al tweeduizend jaar ligt het wegdek hier in dezelfde staat. Onze voorzitter kreeg en daar al wat kritiek met deze prille parcourswijziging.

Bij het aansnijden van de eerste helling ‘Moldergem’ (zijflank van de Molenberg) was Steven Verstichelen het eerste slachtoffer van een lekke band. Nog geen 500 meter verder was het terug prijs. Ondertussen berichtte Tom Schepens ons via de wedstrijdradio dat de B-Groep in aantocht was op de top van de Molenberg. Een ei zo na botsing kon net voorkomen worden.

Het was nu constant op en af. De stieren aan kop jaagden het tempo op de hellingen de hoogte in maar werden onmiddellijk ter orde geroepen uit de achterban.

Voor de passage in Elst werd het parlement van de club in spoedvergadering bijeengeroepen met als beslissing de inkorting van de laatste lus rond Elst. De helling van de Kasteelstraat werd overgeslagen.

Via de N415 waren we bliksemsnel in Strijpen, om daar terug op het parcours te komen.

In Balegem werden we nog getrakteerd op een laatste modderpassage. Jeffrey nam de berm maar kwam vast te zitten in het slijk. Een plaatselijke boer moest hem komen evacueren uit het drijfzand. Door de modder in zijn schoenplaatjes kon hij amper fietsen. Enkele kilometers verder kreeg hij voor een spotprijsje een gratis ‘Bikewash’. “Gelukkig was diene mens zijn huis ondergelopen door de modderstroom van zaterdagnacht”: zei Jefke achteraf 😊.

Met de finale in zicht werd er nog eens serieus doorgetrokken, kwestie van op tijd binnen te zijn.

De massasprint aan het kasteel werd gewonnen door Stefaan, gevolgd door Xavier en Jo Temmerman.

Opvallend:
De heroïscht tocht van 600 km met Fritz Roels, Maxime De Waele, Didier Clauwaert, Albin De Wilde en Ben De  Clercq. Lees het volledige verslag op de website.

 Statistiek:

Aantal kilometer: 98 km
Hoogte: 706 m
Beweegtijd: 3:05
Gemiddelde: 31,6 km/h