Ritverslag 8e rit van 27/06/2021

Het weerbeeld blijft “zuinig” en gematigd de laatste dagen. Met een 16°c en weinig wind was het aangenaam koersweer. Een record opkomst deze morgen in ons rennersdorp. Maar liefst 36 pedaalvrienden aan de start.

Vandaag rijdt ons peloton over 108 km over 4 puisten. Beginnen deden we met de Oude Kwaremont, daarna de Oude Kruisberg, Kanarieberg en Steenberg met andere woorden: “de vier bergenrit”.

Onder leiding van Stefan, Jeffrey en het onverwoestbare duo Ben en Didier trekt de karavaan zich om klokslag 07.30 uur op gang. Naar het schijnt stappen die mannen nog enkel van hun fiets om te eten, te slapen en naar het toilet te gaan. Eerste hadden zij zelf nog geprobeerd om te eten tijdens het fietsen maar het eten van een Côte à l’os op de bovenbuis was van het goede teveel.

De eerste 50 kilometer was vrij vlak en werd er aangenaam gekeuveld over onze rode duivels die het deze avond moesten opnemen tegen het Portugal van Ronaldo. Het nipte verlies van de Cats … Buiten een oponthoud door een lekke bank van Hans Versporten en een plaspauze verliep de rit vlekkeloos.

Na het jaagpad van Oudenaarde naar Berchem was de speeltijd stilaan over en naderden we de bergzone. De eerste scherprechter zat er aan te komen. De Oude Kwaremont, de langste kasseihelling van Vlaanderen met 2,2 km gestaag klimmen. Aan het café In het kunstenaarsdorpje kon een groepje met Michiel, Tom Schepens, Kurt, Dries zich afzonderen. Het was Kurt die uiteindelijk de sterkste bleek, Michiel werd tweede en Tom derde.

Onmiddellijk na de afdaling van de Ronsestraat en de Berchemstraat was het de beurt aan de Oude Kruisberg. Tom Schepens pakte fors uit op de kinderkopjes en haalde zijn gram. Het peloton bereikte puffend en blazend de Strava meet. Dries werd tweede en Kurt derde.

Tom Schepens is helemaal in zijn sas en werd ook koning op de Kanarieberg en Steenberg. Eens de hartslagen min of meer normale waarden hadden teruggevonden, konden we onze terugweg naar Laarne aanvatten.

Voor de massaspurt kregen we nog een smaakvol aperitiefhapje. De aanvallers werden opgeschrikt door een plots niet kijkende overstekende wielerterrorist. Gelukkig had hij net zijn bord met de opschriften ‘Allez opi-omi!!’ weggehaald. Een ramp kon net vermeden worden.

Kurt was de triomfator van de koninklijke spurt. Stefaan strandde in zijn zog en Xavier werd knap derde.

Felicitaties van onze voorzitter aan de ijzersterke kopmannen.

Statistiek:
Aantal kilometer: 108 km
Hoogte: 710 m
Beweegtijd: 3:28
Gemiddelde: 30,9 km/h