Ritverslag: 16e (3e) rit van 14/06/2020

Na de geslaagde testrit van vorige week konden we terug opnieuw onze kalender hernemen. Alle corona maatregelen werden gerespecteerd en de A-Groep werd terug in twee verdeeld: enerzijds de raspaarden en anderzijds natuurliefhebbers.

De kopmannen van de raspaarden waren Didier, Jeffrey, Hugo De Ceulenare en Albin (ideale mix tussen jong geweld en belegen ervaring).

Vandaag stond er nog een overgangsrit op het programma, volgende week volgt het zwaardere werk met La Houppe en de week daarna de Staelens.

De eerste wedstrijdhelft bracht ons via Heusden, Zwijnaarde naar de Leiestreek met zijn pittoreske dorpjes: De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deurle. Verder doorkruisten we de deelgemeenten van Deinze:  Sint-Martens-Leerne, Bachte-Maria-Leerne, Zeveren.

Onze voorzitter zorgde voor een verrassing door zijn twee banden lek te rijden in de Staggestraat te Vinkt. Zijn hoogtechnologisch toestel kon niet ontsnappen aan de wetten van de leeglopende luchtkamers?

Op dat ogenblik werden we ingelopen door de tweede groep die iets later was vertrokken. Het was een begin van kat-en-muisspel.

Onze president had de etappe op voorhand verkend en wist elk heuvel naadloos te omzeilen.  Hij wist ons te vertellen dat het centrum van Kruishoutem niet berijdbaar was wegens wegenwerken. Onze ritarchitect nam een zijstraatje zodat we de natuurliefhebbers terug voor waren.

Met de wind in de rug vervolgden we vanaf Kruishoutem daarna onze weg richting heimat.

De tweede groep volgde op disciplinaire afstand (of probeerde te volgen ?) of om het met wielertermen te noemen: De gruppetto.
Volgens hun ploegkapitein Danny De Vogelaere hebben ze dikwijls de remmen moet dichtknijpen. Maar ander bronnen beweerden dat de meesten op het punt van hun zadel zaten.

Het was een leuk gevoel om Laarne terug binnen te rijden: enerzijds het gevoel om terug in groep te rijden en de après-rit op café en anderzijds het voorruitzicht op een triomfantelijke thuiskomst (vaderdag). Het leven kan toch schoon zijn !

Bij de C-Groep werd een valpartij gemeld. Sybille (de vrouw van Albin) kwam er gelukkig met enkele schaafwonden van af. 

 Opmerkelijk:

-Maxim De Waele en Fritz Roels reden vrijdag 12 juni zomaar eventjes 415 km. Hierbij verbeterden zij het Corona-record van Kurt en Michiel (315 km). Echte Passista’s.

-Bij Cocksken werden we feestelijk ontvangen op het terras in ware Jeroen Meus-stijl: chips, worstjes, frikandellen , nootjes, …