Ritverslag 17e rit van 26/06/2022

Het was een beetje zoeken om 4 kopmannen te vinden deze morgen voor de prachtige klassieker: de vier bergen (Oude Kwaremont, Oude Kruisstraat, Kanarieberg en Steenberg).

De voorzitter riep: “Kopmannen”, Stefan riep onmiddellijk ja en voor de rest bleef het stil.

Onder impuls van trainer Eddy kraakte zijn poulain Andy. Hij won gisteren zijn tweede wedstrijd van het seizoen bij de LWU reeds G te Zevergem. En Kurt overhaalde zijn makker Mitchy om als derde en vierde kopman te fungeren.

Klokslag 7.30 uur vertrok de karavaan richting Oudenaarde met een lichte zuiden wind in het nadeel.

Ter hoogte van Ohiostraat en de Misweg te Oudenaarde werd een valpartij gesignaleerd in de staart van het peloton. Een oliespoor op de weg zorgde ervoor dat Eric De Groote onzacht kennis maakte met het asfalt. De knie en elleboog vertoonde lichte schaafwonden. Na opmaak van een PV door de lokale politie kon Eric toch nog zijn weg naar het lokaal vervolgen.

Na een licht lopende aanloop draaide het peloton langzaam maar zeker het Vlaamse Ardennendecor binnen met de mythische Oude Kwaremont, die met zijn kasseien de ideale opwarming vormde voor wat volgde.
Andy mende de groep tot aan de kasseien. Een groepje van een man of acht zorgde al snel voor de afscheiding. Bij een tweede schifting aan het Kwaremontplein reden een viertal weg met onder andere Didier, Michiel, Kurt en Frederiek. Kurt bleek de sterkste van het elite groepje en kwam als eerste over de top.
Uitslag: 1. Kurt, 2. Didier, 3. Frederiek, 4. Michiel, 5. Stefan, 6. Gratien, 7. Stefaan, 8. Nikolaas, 9. Fritz en 10. Tom DL.

Na de klim en de afdaling van de Berchemsesteenweg kwam al gauw de tweede hindernis van de dag: de Oude Kruisstraat. Dezelfde  mannen streden terug om de punten. Nu was het Didier die zijn handen in de lucht mocht gooien.
Uitslag: 1. Didier, 2. Kurt, 3. Ferderiek, 4. Stefan, 5. Michiel, 6. Gratien, 7. Fritz, 8. Steven V., 9. Dimitri en 10. Philippe D.

Het ontketende peloton gooide nu alle remmen los en stoomde richting de Kanarieberg. Kurt danste op de pedalen en voor rest was het alle hens aan dek om te volgen. Een groepje van een man of 8 reeds zowat zij en zij naar boven. Het laatste steile stuk voor de meet zorgde voor het verschil. Mitchy maakte het af.
Uitslag: 1. Michiel, 2. Kurt, 3. Frederik, 4. Didier, 5. Gratien, 6. Stefan, 7. Nicky. 8. Philippe D, 9. Stefaan en 10. Tom DL

Na de een razendsnelle afdaling van de Langestraat ging het richting de Steenberg.
Er werd stevig van jetje gegeven in de eerste hectometers van de beklimming.
Didier haalde nog eens alles uit de kast en nam de tweede overwinning van de dag.
Uitslag: 1. Didier, 2. Kurt, 3. Frederiek, 4. Gratien, 5. Michiel, 6. Stefaan, 7. Nikolaas, 8. Stefan, 9. Nicky en 10. Philippe D.

Naar jaarlijkse traditie werd nog even haltgehouden in café ’t Gaaike voor een fris energiedrankje. Jarige Steven Verstichelen trakteerde de gans meute.

Door het tijdverlies en het windvoordeel legden de kopmannen richting huiswaarts er nog een uurtje de pees op.

De Koninklijke spurt in Laarne werd aangetrokken door Fritz en Kurt met snelheden iets boven de 50 km/h. Nikolaas had nog voldoende power in zijn kuiten om de sprint naar zijn hand te zetten.

Uitslag: 1. Nikolaas, 2. Didier, 3. Stefaan, 4. Gratien, 5. Philippe, 6. Tom DL, 7. Stefan, 8. Fritz , 9. Marc VI en 10. Alain

Statistiek:
Aantal kilometer: 112 km
Hoogteverschil: 740 m
Tijd: 3u36m
Gemiddelde: 31,3