Ritverslag 18e rit van 05/09/2021

Na de regenachtige augustusmaand, keert de zomer deze septembermaand terug. Prachtig nazomerweer, veel zon en temperaturen richting de 25 graden met een briesje uit het Noordoosten. 31 blauwhemden baanden zich een weg naar het lokaal voor een rit richting het land van Willy Naessens.

De pedaalkaravaan werd rond 08.00 uur op gang getrokken door onze vier kopmannen: Stefan, Jeffrey, Fritz en Nikolaas.

Als kopman bij Pedaal moet je eerste een zware opleiding volgen. Het ‘kopmanschap’ is een zware uitdaging en de jury is heel streng. De basis wordt dikwijls dinsdagavond gelegd tijdens en vooral na de training. De kop trekken bij zo’n kwalitatieve hoogstaande club vereist arbeid, discipline en toewijding.

Enkele markante feiten sierden deze rit.

Net voor Merelbeke vroegen enkele kwatongen van de Buffalo-fans aan de voorzitter of de snelheid in het peloton met 2 km kon verminderd worden. Met de vraag waarom, antwoorde den Buffalo: “kunnen we nog wat over de match van afgelopen zondag babbelen”. De voorzitter vaardigde onmiddellijk een nieuw decreet uit waarbij tijdens de duur van de rit het woord voetbal tot verboden onderwerp werd uitgeroepen.

Een plaatselijke rommelmarkt in Eke zorgde voor een kleine verwarring in het peloton. De voorzitter die de ritten telkens minutieus voorbereidde, kreeg het even moeilijk toen we een paar wegen insloegen die er niet waren. Voor de rest zat de rit terug perfect in elkaar.

Terwijl Jeffrey lek reed tijdens de beklimming van de helling van ‘den Ast’ ontvouwde Fritz zich tot boom- en ezelknuffelaar.  Na de fiets een nooit geziene passie voor flora en fauna.

Nadat Gratien het segment had gewonnen, plaatse hij ook zijn wiel als eerste over de streep aan het kasteel in Laarne. Hij won op Merckxiaanse wijze de sprint voor Stefaan en Jeffrey. Ze noemen hem nu al in Laarne: “Gratien from space”.

Ondertussen kroonde onze voorzitter: Stefaan Cornelis zich terug tot sprintkampioen. 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2021, voor de zevende maal. Hij wordt  hiermede recordhouder, eentje meer dan Eric De Groote. Proficiat Stefaan !

Statistiek:
Aantal kilometer: 96 km
Hoogte: 390 m
Beweegtijd: 2:52
Gemiddelde: 33,5 km/h

 Opvallend:

-Ben De Clerq nam deel aan de “Retro Grote Prijs El Toro” te Dikkelvenne. Een koers waar winnen ondergeschikt is aan vertier, waar gestart wordt in retro outfit en waar geschoren benen taboe zijn. Na het ter perse gaan van dit artikel vernamen we dat hij eerste was geëindigd in zijn categorie +45 en vijfde overal.
-Guy Bogaert won in zijn categorie (G) bij de LWU in Vurste op zaterdag 04 september.
– Eric Van Gasse won de prijs voor de meest flashy bril.
-Dat het er bij de C’s ook vrolijk kan aan toegaan na de rit bewijst onderstaande foto.