Prachtig weer aan de start, volop zonneschijn met een goed voelbare noordoostenwind. Het was er aan te zien, veel volk vandaag.
Er werd gereden via Oosterzele – Sint-Lievens-Houtem – Borsbeke – Herzele – Sint-Lievens-Esse – Steenhuize – Ophasselt – Voorde onder leiding van onze 4 gidsen: Kurt R., Tom S., Stefan G., Jeffrey P. Er werd er in dit eerste gedeelte gereden aan een gemiddelde van 29,7 km/h. De raad van de voorzitter werd goed opgevolgd: perfect tempo en kalme, zodat iedereen kon volgen !!!
Aan de Kalvaar te Voorde draaiden we linksaf voor de start van het vrij segment. Met de wind pal op de neus werd de groep onmiddellijk op een lint getrokken. Tot aan het eerste knikje te Aspelare liet de groep zich meeslepen in de slipstream van de kopmannen. Vanaf het eerste steile stuk trok Ben D.C. even door, Andy remonteerde maar het was terug ijzersterke Tom S. die de rest van het beulswerk voor zich nam. Richting watertoren te Heldergem werd er door de sterke zijwind rondgedraaid met een paar man of was er hier sprake van waaiervorming? Stefan M. waagde de sprong (wou hij zijn nieuwe koersschoenen en bolide tonen?) richting Kerksen maar het aanstormend treintje nam hem snel terug in de tang. In de straten van Kerksken kwam een groepje van een tiental man terug samen voor de eindspurt. Vele wisten waarschijnlijk niet dat de eindmeet aan de kerk van Kersken lag zodat Stefan M. die toen op kop reed, het segment vrij gemakkelijk won.
Gemiddelde snelheid op het vrij segment: 7,92 km aan 35,4 km/h gemiddeld.
Het laatste stuk van de rit vanaf Haaltert via Aalst – Lede – Wetteren – Laarne werd gereden aan een gemiddelde van 32 km/h.
De spurt aan het kasteel werd gewonnen door Bram gevold door Stefaan C., Nicolas E., Didier C. en Andy I.
Proficiat aan onze nieuwkomer Nicolas E. voor zijn derde plaats.

Herinnering: zaterdag 2 april “Wijndegustatie I Francesco Moser”. Lees er meer over bij rubriek evenementen.