Verslag van 21e rit  van 26 september 2021

De afsluiter van het seizoen staat zoals altijd in het teken van de kampioenen van dit seizoen. Normaliter wordt er vanaf  Maart tot September gestreden voor de sprint-, berg- en kampioenentrui, maar door de corona-maatregelen werd de kickoff maar gegeven op 09 mei.

Het was hoogzomer in onze contreien. We werden eindelijk nog eens verwend. Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind werd warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur zou stijgen tot een aangename 22 graden.

Klokslag 9 uur stond het peloton in vuur en vlam (kwam het door de aanwezige as in de atmosfeer na de vulkaanuitbarsting in La Palma of was het de  toenemende WK-koorts).

Wie anders dan werkmier Jeffrey eiste terug het kopmanschap op. Maar liefst 18 keer van de 21 ritten reed hij op kop. Hij mag zich hiermede kronen tot gouden kopman van het seizoen 2021.  Proficiat en sterke prestatie. De andere werkmieren voor deze rit waren Fritz, Nicolaas en Stefaan.

De epiloog was uiteindelijk een vrij vlakke rit, al zaten er toch nog enkele knikjes in waaronder de klim in Dikkelvenne en het lichtoplopend stukje naar Duc D’Orleans tijdens het segment.

De rit verliep vlekkeloos en de kopmannen mochten zich nog eens uitleven.

Na de rit wachtte ons In café ’t Zand nog een verrassing om u tegen te zeggen. Onze kersverse Champ Stefaan en werkmier Jeffrey trakteerde de gelederen op een rijkelijk feestmaal. Calorierijke voeding, proteïnen, vitaminen, gerstenat. Alles wat een pedaal coureur nodig had om te herstellen. Onze voormiddag was alweer geslaagd.

Als je alle ritten hebt meegereden, daarbij ook nog eens sprintkampioen bent en derde eindigt in het bergklassement dan is er niet veel twijfel over dat je het clubkampioenschap verdient hebt gewonnen. Hij werd na 2013, 2016 voor de derde maal clubkampioen. Proficiat Stefaan Cornelis.

We ontbreken hier natuurlijk ook nog onze bergkampioen. Maar zoals jullie ondertussen al weten is Gratien from space gelukkig teruggekeerd naar de aarde. We wensen hem nog veel beterschap bij de revalidatie.

Statistiek:
Aantal kilometer: 70 km
Hoogte: 290 m
Beweegtijd: 2:02
Gemiddelde: 34,5 km/h

Mijn inspiratie voor dit seizoen is op maar toch wil ik nog eindigen met een slotakkoord.

De avonturen tussen start en einde seizoen staan bij Pedaal op de eerste plaats garant voor sportief engagement maar daarnaast ook voor plezier en leute. Lichaam, geest en zintuigen worden wekelijks op zondagmorgen op de proef gesteld. Ettelijke kilometers worden afgemaald in ons fietsparadijs: “De Vlaamse Ardennen”, maar ook Pajottenland, Meetjesland, Waasland en andere contreien passeerden de revue.

In naam van onze club zou ik ook nog onze voorzitter en tevens kersvers kampioen willen bedanken voor de tomeloze inzet. De wekelijkse ritten werden steeds verkend, perfect voorbereid en telkens opgefleurd met leuke en  verassende parcourswijzigingen.

Al bij al beleefden we terug een bewogen seizoen waarbij alle aspecten van de wielerheroïek aan bod kwamen. Maar bovenal ervaarden we opnieuw de unieke verbondenheid op zondagmorgen waarbij er naast gefietst ook gedold, gezeverd, gejend en gelachen werd. De combinatie inspanning-ontspanning-eendracht-solidariteit en vriendschap op zondagmorgen kenmerken deze heerlijke club.

Vive le vélo, leve Pedaal!