Mojacar 2019

In april 2018 trokken Eddy Van Rysselberghe, Tom Schepens en Danny De Vogelaere voor een week op fietsstage naar Mojacar. Mojacar is één van de 3 plaatsen in Spanje waar het Serge Baguet Team al een aantal jaren fietsstages organiseert.

Tussen pot en pint werd tijdens deze week het idee geopperd of het niet mogelijk zou zijn om dit ook eens voor De Pedaal te organiseren.

Eénmaal terug in België werd er verder gewerkt aan het idee. Stiekem werd er gehoopt om een 10 à 15-tal Pedalisten mee naar Mojacar te krijgen.

In juni 2018 volgde een eerste mail, in september een eerste vergadering. Al snel bleek dat ons vooropgesteld aantal zeker zou gehaald worden. Uiteindelijk klokten we af op 35 deelnemers, waaronder 31 fietsers, jong en oud, A, B en C, mannen en vrouwen, ……. allemaal Pedalisten!

In de daaropvolgende maanden werd de organisatie verder op punt gezet, op zaterdag 29 april was het dan zover, 33 Pedalisten stapten ‘s morgens vroeg de bus op, richting luchthaven Antwerpen, ……… richting Mojacar.

Na een transfer van +/- 2 uur kwamen we aan bij ons hotel, al snel bleek dat we niet alleen waren, niet minder dan 78 fietsers hadden voor deze week gekozen.
Voor degenen welke voor een halve week hadden geopteerd stond reeds een eerste rit gepland. Na een korte briefing en installatie op de kamer ging het richting fietsenstalling, pedalen werden geplaatst, hier en daar nog een (kleine) aanpassing van de fiets, de goesting om te fietsen droop er bij iedereen af.

Tijdens deze eerste rit, welke bedoeld was om de fiets en het niveau van iedereen te leren kennen, kon iedereen al eens kennismaken met de schitterende fietsomgeving, de weersvooruitzichten waren schitterend, het beloofde een schitterende fietsweek te worden.

Elke dag werd er een boeiende rit geserveerd naar de wensen en mogelijkheden van iedereen. De begeleiders van het Serge Baguet Team (waaronder onze eigenste Eric) zorgden telkens voor een perfecte begeleiding met aandacht voor iedereen. Op de stopplaatsen onderweg zorgden de ouders en schoonouders van Serge dat iedereen van het nodige vocht, fruit en energierepen werd voorzien.

Plaatsen zoals Los Gallardos, Corboneras, Sorbas, Lubrin, Villaricos, Antas en Uleila del Camo kregen het bezoek van onze Pedalisten.

Na elke rit was het steevast aperitieven op het terras van het hotel of bij Pedro of op het prachtige panoramaterras in Mojacar stad. s’ Avonds werd er gezellig getafeld, aan de bar uitvoerig nagekaart over de voorbije rit en het enig mooi kader waarin dit alles doorging. De Mojito, Pinta, Cana, Whisky Cola, Gin Tonic, Cava enz zorgden voor een optimale sfeer en het nodige babbelwater.

We zagen niets dan blije en gelukkige gezichten, het was overduidelijk dat iedereen genoot van zijn fietsavontuur.

De tijd gaat snel, zeker als je je amuseert, voor we het wisten waren we al dinsdag, de laatste volle dag en meteen ook laatste rit voor de helft van onze Pedalisten.

’s Avonds volgde er in de bar nog een afscheidsreceptie aangeboden door De Pedaal, de organisatie wuifde onze Pedalisten uit bij een Kwaremont of Cava. Het afscheid viel voor enkelen toch zwaarder dan verwacht, een traantje van geluk (of was het van spijt omdat het al voorbij was) was niet ver weg.

Enkelen wilden nog tot het laatste moment genieten, na een (te) korte nachtrust volstond voor sommigen een glas water of koffie als ontbijt, een enkeling verkoos dan weer een ontbijt op bed J

Op de rustdag hielden sommigen het bij een zwempartijtje, anderen gingen wandelen of deden een korte fietstocht. In de namiddag stond de bekerfinale

AA Gent-KV Mechelen op het programma. Die werd gevolgd in een blakende zon op het terras van Pedro.

Op donderdag en vrijdag waren er de laatste ritten, de kilometers en hoogtemeters werden afgebouwd, bij enkelen liep de batterij op zijn einde, de koortsblazen lieten dit vermoeden of was dit toch het werk van de gulle zon? Vrijdag werd er afscheid genomen van deze prachtige fietsweek met een ‘Feel good rit’ en een bezoek aan de stuwdam van Huercal Overa. Tijdens het 13km vrije traject langsheen de kustlijn kon iedereen zich een laatste keer uitleven.

Vrijdagnamiddag werden de fietsen ingeleverd, onze laatste avond werd ingezet met een receptie aangeboden door de organisatie van Baguet. Na het laatste avondmaal volgde het afscheid aan de bar met alweer het nodige vochtverbruik tot in de late uurtjes.

We kunnen terugblikken op een schitterende fietsweek met prachtig fietsweer, in het gezelschap van een ongelooflijk toffe bende en in een schitterend fietsdecor. Dank ook aan het Baguet Team voor de prima organisatie.

Uit de talrijke positieve reacties kunnen we enkel concluderen dat dit voor herhaling vatbaar is. Wie weet gebeurt dit reeds volgend jaar?

Fotoalbum