Ritverslag 19e (6e) rit van 05/07/2020

Misschien zat de voorspelde 5 beaufort er voor iets tussen, maar ondanks het samensmelten van de ‘raspaarden’ en de ‘natuurliefhebbers’ was het moeilijk om aan 4 kopmannen te geraken.

Uiteindelijk namen Tom Schepens, Jeffrey Polfliet, Steven Van de Velde en Jurgen Sonneville ons op sleeptouw voor onze eerste rit met een voltallig A-peloton sedert 8/3.

Op het menu, 95 km, richting Waregem/Wortegem. Nadat Jeffrey ontdekte dat er ook een grote plateau  op zijn fiets zat, loodsten deze mannen ons gezwind richting ‘vrij segment’, dat in Waregem begon.

Daar was het ons jong geweld Andy Ingels die meteen het vuur aan de lont stak, maar op autoritaire manier tot orde geroepen werd door Fritz Roels. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep met Andy, Fritz, Ben, Tom De Lust, Tom Schepens en Stefaan. Als snel werd duidelijk dat Ben, Fritz en Tom Schepens de 3 sterksten waren, aangezien zij geen beurten moesten overslaan.
Aan de kerk van Wortegem was het de beresterke Tom Schepens (die ook kopman was) die solo aankwam voor Ben, Fritz en Andy. Tom De Lust kreeg af te rekenen met materiaalpech en Stefaan stopte in volle finale, als echte natuurliefhebber, om een paar foto’s te nemen…

Nadien was het, met de wind in de rug, in gestrekte draf richting Laarne, waar na afloop toch weer een gemiddelde van iets meer dan 34 km/u op de Garmin stond.

Aan het Kasteel van Laarne had onze regerende sprint- en clubkampioen Didier Clauwaert intussen al getoond dat hij zijn snelle benen nog niet verloren was in Coronatijden. Hij klopte Stefaan, Andy, Tom Schepens, Xavier en Jeffrey in de eerste sprint van 2020!

Met dank aan Stefaan Cornelis voor het verslag en de foto’s.

 

Opmerkelijk

Onder de 32 A-deelnemers was er ook een enkeling uitgedost in wintertenue, die een opvallend vermoeide indruk naliet… Na het lezen van de roddelkrant bleek dat dit te maken had met het camoufleren van verwondingen, opgelopen op weg naar huis, na een nachtelijke escapade.