“Ritverslag 24e rit (11e rit) van 09/08/2020

Na de bloedhete dag van gisteren met temperaturen van 37 graden was het deze morgen licht bewolkt, 21 °c maar met veel vocht in de lucht.

Vandaag werden er terug 6 kopmannen ingeschakeld. De koppels: Eric De Groote & Stefan, Albin & Kurt en Marc Van Impe en Eric Van Gasse. Aangezien die laatsten niet meer naar de Nieuwdonk konden afreizen, leek het hun beter om met Pedaal mee te rijden. Gegarandeerd plezier zonder vechtpartijen.

De bolide van Albin was het licht glooiend parcours van de Vlaamse Ardennen gewoon na zijn hoogtestage in la Douce France. Ze noemden hem daar: “de witten van de Alpen”.

De etappe van vandaag lag bezaaid met een paar cols van 5de categorie. Een niet te onderschatten overgangsrit.

De eerste noemenswaardige helling van de dag was de zijkant van de Molenberg (Moldergem). Na de gegroepeerde afdaling was het dan de beurt aan de beklimming naar de “Trap Op”. Na de afdaling van de Steneberg, de beklimming van de Bieststraat. Daarna hadden we nog de Quenau in Ellezelles en de Potterée in Flobecq.

Na de kleiberg in Nederbrakel was het tijd voor een welgekomen koud buffet, verzorgd door de sportief-directeur (Luce) van onze president. Ondertussen beklommen er zelf een paar de uitkijktoren van Brakel, alsof er nog niet genoeg hoogtemeters genoteerd werden. Het platform van deze staalconstructie bevindt zich op 133 m. boven de zeespiegel en is voorzien van 162 traptreden.

Het 2de ritgedeelte verliep via Elst naar de beklimming van de  Kasteelstraat. De snelheid werd er door de kopmannen Eric en Marc uitgehaald. Met het mes tussen de tanden werd de top bereikt. Aan de wiebelende fietsen en de gekromde ruggen te zien zullen er velen content geweest zijn.

De spurt aan het kasteel werd gewonnen door Andy voor Jeffrey.

Statistiek:
Aantal kilometer:  103 km
Hoogte: 785 m
Beweegtijd: 3:14
Gemiddelde: 31,6 km/h

Opmerkelijk:
-Bij het ter perse gaan van dit bericht kregen we redelijk positief nieuws van Georges De Schrijver. Hopelijk gaat het verder de goede kant op.
-Bij één van de voorlaatste kruispunten reed de onvermoeibare Van Gasse zelf voorop om het verkeer te regelen, kwestie dat de snelheid in het peloton bleef.
-de strijdlust ging naar Albin, de twee Eric’s en Marc Van Impe (meer dan 200 jaar ervaring), een beetje tussen de kader maar niet kapot te krijgen.