Ritverslag 25e rit (12e  rit) van 16/08/2020

Vandaag vroeg uit de veren (7u30) voor een rit van bijna 120 km richting Pays des Collines. Een blik op het parcours toonde aan dat het vandaag iets was voor de klimgeiten. Aan het commando terug zes kopmannen: Eric De Groote & Didier, Stefan & Fritz en Dimitri en Jo.

Via Melle ging het richting Bottelare en Munteberg waar de benen op deze puist al eens konden gestrekt worden. In Beerlegem werd beslist om het parcours te wijzigen en verder te rijden via Dikkelvenne, Paulatem en Nederzwalm i.p.v. Meilegem.

Vervolgens namen we de helling van de Kromstraat, de snelle afdaling van de Steneberg en reden dwars door Schorisse naar de voet van de beklimming van de Ganzenberg (Langestraat) waar er stevig werd doorgetrokken maar niemand kwam echt in de problemen.

Na de doortocht in Ellezelles volgde de beklimming van de Cambron. Boven aan het bos volgde de afdaling en dan meteen rechts opdraaiend naar Hameau des Papins. Lastig klim met een lengte van 1100 meter, gemiddeld 7,6% en een maximum stijgingspercentage van 17%. De voorzitter nam zijn moment om de aanval in te zetten en vloog als een peil naar boven. Het was duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op de bergprijs. Enkel Tom Schepens en Jeffrey konden hem nog remonteren. Tom pakte de volle buit. Jeffrey tweede en Stefaan derde. Het zeezoutdieet van onze president had hem blijkbaar deugd gedaan.
Na het waarnemen van de honneurs wachtte enkele kilometers verder de beklimming van Les Hauts. Opnieuw was het de voorzitter die demarreerde aan de voet. Tom Schepens en Jeffrey lieten zich nu niet verrassen en zaten al snel aan het wiel. De rest zocht zijn eigen tempo. Tom kwam terug als eerst boven met vervolgens Jeffrey, Stefaan, in topvorm verkerende Serge en Xavier… Tom had boven zelfs nog de tijd om zijn drone te laten vliegen en enkele foto’s te nemen.
Het stadscentrum van Ronse was aangenaam verrast van onze passage. We werden door enkele autochtonen dan ook hartelijke verwelkomt ! De laatste helling (punten) van de dag: de Kruisstraat. Tom Schepens ontbond onmiddellijk zijn duivels, reed iedereen uit het wiel en kwam dan ook afgescheiden boven. Jeffrey volgde terug als tweede en Stefan derde. Op de top verwelkomde traiteur Clauwaert en Co ons op professioneel gekoelde frisdank, mojito’s en heerlijke zelfgemaakte mocktails. We bedanken onze huidige kampioen voor deze welgekomen pitstop.

Na het aanvullen van de energievoorraad ging dan via de N60 richting Oudenaarde. De lichte tegenwind geselden de benen en de bloedvaten bij de kopmannen.
Door de wegenwerken aan het fietsbaantje “Ketkse Bonjour” in Merelbeke werd het plots moeilijk om het juiste traject te vinden. Het peloton brak in stukken en brokken. Het duurde uiteindelijk tot in Melle voor de hereniging.

Net voor spurt kwamen de laatsten nog aansluiten. De spurt werd met de vingers in de neus gewonnen door Stefaan, voor Jeffrey en Xavier.

Na de rit werden we getrakteerd met wat gerstenat door onze jarige Eric De Groote. Proficiat !

Bij deze kunnen we dan ook alweer spreken van een geslaagde en mooie rit. We bedanken ook de kopmannen voor het harde labeur.

Statistiek:
Aantal kilometer: 118 km
Hoogte: 984 m
Beweegtijd: 3:45
Gemiddelde: 31,6 km/h

Opmerkelijk:
-Opvallend veel eikels op het asfalt richting Oudenaarde, maar er waren er ook veel op de weg.
-Door het betere klimwerk van Serge van heden werd hij gecontacteerd door Jumbo-Visma. Hij bedankte dan ook vriendelijk voor de aanbieding !
-We mochten terug verder positief nieuws ontvangen van Georges.