Ritverslag 2e rit van 12/03/2023

Meteo Pedaal: Zachte temperaturen onder een dik wolkenpak met een goed voelbare wind uit het westen.

Vandaag op het menu een licht golvend parcours en een segment van 7,82km.

Redelijk veel opkomst vandaag maar weinigen waren geroepen voor het kopmanschap.
Laatkomer Eric De Groote werd dan maar aangeduid als chinees vrijwilliger en fungeerde als vierde kopman samen met Kurt, Pieter-Jan en Jeffrey.

De vier kopmannen loodsten ons via Oosterzele – Sint-Lievens-Houtem – Borsbeke – Herzele – Sint-Lievens-Esse – Steenhuize – Ophasselt naar Voorde (start van het segment).

Kurt opende de debatten met een tempoversnelling. Hij had als snel een voorsprong bij mekaar gefietst want de rest keek de kat uit de boom. Stefaan nam dan uiteindelijke het initiatief en zette de train op de rails. Hij nam een grote kopbeurt voor zijn rekening tot aan het eerst knikje. Het knikje zorgde voor versnippering in het peloton. Na de korte afdaling en het tweede knikje werd er een groepje  gevormd met onder andere Fritz, Eric, Ben, Steven VDV,  …
Kurt beschikte over een paar goede benen en kwam solo aan in Kerksken gevolgd door Fritz en Ben en daarna een versnipperd peloton.

De terugweg verliep vlekkeloos op twee leeglopers na.

Opmerkelijk:
-Onze club verscheen vorige week enkele keren in beeld tijdens de uitzending van Kijk uit op één: ‘Veiligheid voorop in de koers !”. Nu we ons bijna mogen uitroepen tot koninklijke wielerclub worden we  nu ook al de bekendste club van het land.
-Ter hoogte van Borsbeek gaf Erik het kopmanschap over aan Didier. De pensioenextra’s die hij ontving en onterecht werden afgenomen, hebben hem diep gekwetst.
-Luc en Nikolaas waren afwezig wegens het verdiepen in het stikstofdossier en het asielbeleid.
-Andy gaf verstek wegens deelname aan de Masked Singer.
-Steven Verstichelen werd gespot op het concert van Goldband. Het was een noodgeval.
-Tom Schepens was op stage in Rome.

Statistiek:
Aantal kilometer: 78 km
Hoogte: 420 m.
Beweegtijd: 2:26
Gemiddelde: 31,6 km/h