Ritverslag 30e rit (17e) van 20/09/2020

Dertig pedalisten verzamelden deze morgen voor de alweer voorlaatste rit van het seizoen. Dit dacht u maar. Dat vuil beestje uit China gooide zowaar roet in het eten. Met deze werd beslist om door te gaan tot einde oktober.

De voorzitter die vandaag fungeerde als ritarchitect had een verassingsrit in petto. Hij  toverde zomaar eventjes 30 km nieuwe baantjes. Een ongeziene revolutie in de geschiedenis van Pedaal. Blijkbaar is hij in het bezit van de wielerkamasutra app. Zoveel hoogstandjes op zo een korte aftand!

De stoomlocomotief bestuurd door Stefan, Mark Van Impe, Tom Schepens en Nikolaas trok zich klokslag 9 uur op gang. Aangezien Parijs nog veraf ligt, was van een slakkengang geen sprake. Door de hoge snelheid in de aanvangskilometers werd elke ontsnapping in de kiem gesmoord. De rust kwam terug en de onvergetelijke rit van gisteren met de tweestrijd Roglic-Pagacar in de tour werd nogmaals grondig geanalyseerd in het peloton.

Op de Champs Elysées in Laarne won Nikolaas de koninklijke spurt. Didier volgde op een fietslengte. En Jeffrey strandde op de derde plaats.

Dit was ook de laatste rit voor het Corona-sprintklassement. Stefaan Cornelis mag zich kronen tot spurtkampioen, het zilver is voor Xavier Geenens en het brons voor Jeffrey Polfliet.

Statistiek:

Aantal kilometer: 75 km
Hoogte: 465
Beweegtijd: 2:21
Gemiddelde: 31,8 km/h

Hieronder de video van de rit van vorige week.