Ritverslag 3e rit van 19/03/2023

De bewolking had terug de overgang deze morgen en voor de zon was er voorlopig geen plaats, de wind 3 à 4 Bft uit het zuidwesten. De vier kopmannen voor de rit: Tom S., Didier, Pieter-Jan en Fritz.

 Op het programma stond een rit van een 80 km met een beklimming van de Hostellerie (Langendries), Vlamme en Pijpketel. Met een kleine dank aan de voorzitter die aan het parcours hier en daar wat had gesleuteld.

 De rit verliep vlekkeloos tot aan de Hostellerie. Er was blijkbaar een beetje verwarring in het peloton geslopen: “ Is het nu met of zonder bergpunten op de Hostellerie”.  

 Punten of niet, de twee sterkste renners, met name Kurt en Tom S. scheidden zich af en brachten alle energie in stelling voor een ware eindspurt aan de Strava meet. Kurt kraaide victorie.

Xavier viel op de terugweg nog 2 maal plat en werd zo alleen recordhouder in deze trieste statistiek. Materiaalkenner Stefan had al opgemerkt dat het bandje een verstorven indruk gaf. Volgens omstaanders werd zelf gesuggereerd dat het nog tubes waren uit de tijd van Briek Schotte, zelfs banden uit den Aldi kwamen ter sprake.

De timing begon te nijpen en onze voorzitter was al content dat we om 08.30 uur hadden aangezet.

..Overlijden
Met droefenis vernamen we het overlijden van Gerard Van Rysselberghe, vader van Eddy en Christaan en schoonvader van Gratien. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij dit verlies.

Ziekenboeg:
-Steven Verstichelen werd een tweetal weken aangereden door een auto en herstelt nog van enkele kneuzingen;
-Alain Verschraegen is nog een tijdje out wegens bekkenbreuk.

Nieuwsflash:
Tussen de huidige fietsersbrug aan de Rode Heuvel en de nieuwe brug komt er, vermoedelijk aan Scheppers een tweede fietsersbrug over de Schelde.

Statistiek:
Aantal kilometer: 82
Hoogte: 510 m.
Beweegtijd: 2:37
Gemiddelde: 31,5 km/h