Ritverslag 5e rit van 06/06/2021

 De zon was alvast paraat om er een mooie rit van te maken. Onze pedalisten zetten zich vanmorgen in het zadel voor 110 km op een biljartvlak parcours.  Na het klimwerk van vorige week mogen we even uitblazen in een ongecompliceerde rit. Onze twee jonkies Dries Scheire (23 jaar) en Frederik Van De Steen (33 jaar) mochten mee het commando voeren met Steven Van De Velde, Jeffrey, Stefan en Eric De Groote. Zowaar 6 kopmannen op vraag van Eric.

Het peloton raasde via Wachtebeke, Zelzate naar het Meetjeslandse Krekengebied. Tussendoor een beetje toeristische info. Vooral Sint-Laureins en Assenede mogen zich dé Krekengemeente van de streek noemen.

Als de Kreken in zicht komen is het voor sommigen alle hens aan dek om op te schuiven. Door het accordeon effect in de veldwegeltjes is het soms harken (ofwel op zijn Westvlaams: “skarten, skaren en nog eens skarten” aan het staartje van het peloton. Iedereen geraakte zonder kleerscheuren door de trechter.

Na Oostakker te zijn gepasseerd telden we af naar de sprint. Deze werd vandaag gereden te Heusden, Stapsteenweg. Een sprint voor mannen met power in de benen. Didier sprintte autoritair naar de overwinning. Enkel Stefaan kwam in de buurt, maar ook hij moest het hoofd buigen.  Dimitri werd knap Derde.

Opvallend:
-Een paar pedaleurs maakten vandaag hun comeback:
–Tom Schepens nam een sabbatperiode na de geboorte van zijn dochter Celeste. Bij deze nogmaals proficiat.
–Steven Van De Velde werkte een duikstage af aan het donkmeer. Zijn longcapaciteit was meer dan in orde.
–Een blij terugzien van David Hubert na aanslepende rugproblemen, operatie en lange revalidatie.
-Iedereen vroeg zich af waar Gratien zat. Volgens la gazetta dello sport die het reilen en zeilen van onze club op de voet volgt, deelde mee dat hij tijdens de dinsdagtraining een dipje zou hebben gehad. Ook een terrasje na de rit kon er niet meer af.
-Tijdens een plaspauze kwam een stier verassend dicht bij George Clooney (lees Albin). Enkele pedalisten wezen hem op het gevaar maar Albin antwoorde sereen: “Ik heb er zo al veel doodgemaakt !”.
– Dries moest na een zware blessure zijn voetbalcarrière opbergen. Hij heeft zich op een korte periode omgevormd tot volleerd coureur. Wordt hij de nieuwe Remco van Pedaal ?

Statistiek:
Aantal kilometer: 107 km
Hoogte: 61m
Beweegtijd: 3:22
Gemiddelde: 34,6 km/h