Ritverslag 9e rit van 01/05/2022

1 mei, feestdag van de arbeid, zeer toepasselijk voor onze wekelijkse passie. De kalendermaker lapt het onze volgende week terug. Volgende zondag  worden alle moeders zalig verklaard, een verwittigd man is er twee waard.
Met slechts drie graden onder thermometer hut, was het vrij fris aan de vis, maar de zon was van de partij en dat maakte veel goed.
Klokslag 8 uur trok “The A-team” onder het commando van Stefan, Kjell, Michiel en Pieter-Jan de meute op gang.
Via Melle ging het naar Merelbeke en Scheldewindeke waar wij het Blauw Kasteel aan onze rechter zijde zagen passeren.
De route werd ter hoogte de Ellevestraat in Baaigem aangepast. Waze en satelliet Suzy verwittigende via de wedstrijdradio van enkele plaatselijke obstakels.
In tegenstelling tot vorige week namen we na de rotonde in Nederzwalm niet de N46 tot aan de Edelare maar bleven we links ervan. Een meer golvend en wispelturig terrein. Na de afdaling van de Wolvenberg kregen we de Edelare voor de wielen geschoven. Een licht oplopende asfaltweg van 1,5 km met gemiddelde stijgingspercentage van 4,2%.
Het peloton werd op 1 lijn getrokken. Na de eerste bocht brokkelde het peloton uit mekaar en namen Didier en Michiel het hazenpad. Gratien volgde ertussen en daarachter reden de voorzitter, Stefaan en Frederik.
Na de Varent en de Leberg  van vorige week triomfeerde Didier voor de derde keer dit jaar. Kersverse vader Michiel werd tweede en de herboren Gratien werd knap derde. Jammer voor Frederik die zich vergiste in de eindmeet.
Tijd voor verpozing was er niet, want na de afdaling van Ladeuze stond het kasseimonster van de Eikenberg te wachten. Hoogtemeters in combinatie met kasseien.
Het was alweer Rudy die de aanvalstrom luidde.
Frederik ook bezig aan een goed seizoen zegevierde met zijn eerste overwinning en graait de 10 punten mee. Michiel werd terug tweede en Ben derde. De rest kwam in verspreide slagorde toe.
Na een korte verpozing bleven we op de N8 en draaiden een paar kilometer verder linksaf aan “In Den Trap Op” (tegenwoordig friet- en praatcafé) om dan via de Dorpstraat de helling van de Arme Klei en uitloper Heuvelgem te geselen.
Via Rozebeke en Strijpen begonnen we ons stilaan op te maken om de finale aan te vatten aan ons majestueus kasteel te Laarne.
De spurt werd aangetrokken door meesterknecht Kjell, die tegenwind rustig bleef fietsten aan snelheden tegen de 50 km/h. Van plaatsen goedmaken was geen sprake en men moest wachten tot na de Termstraat.
Didier zette de spurt naar zijn hand en kwam als eerste over de lijn. Stefaan werd 2e en Gratien mocht ook mee op het podium.

Statistiek:
Aantal kilometer: 92 km
Hoogteverschil: 615 m
Tijd: 2u57m
Gemiddelde: 31,0