Ritverslag: testrit (Covid-19) van 07/06/2020

Het coronavirusje heeft lelijk huis gehouden in onze samenleving en onze club. Zomaar even 12 ritten werden geannuleerd. Ik kan hier nogmaals de ganse historiek herhalen maar het heeft ons al genoeg ….

Gelukkig werd het sociaal contact via Messenger onderhouden en passeerden vele corona-grappen de revue. De vraag naar corona-moppen was in die dagen groter dan de vraag naar wc-papier. Humor blijkt nog altijd het beste geneesmiddel.

Rond 7.45 uur werd ons lokaal volledig omsingeld. Iedereen volledig ontsmet en de social distancing werd plichtsbewust in acht genomen. De foto’s zijn hiervan het bewijs. De kuiten en de haren blonken van al de ontsmettende gel. Onze voorzitter nam even het woord en vroeg vooral om afstand te houden. De wegkapiteins pronkten met hun tricolore armband.  

Even ter zijde: Wij kennen onze tricolore allemaal als zijnde zwart-geel-rood, verticaal naast elkaar geplaatst. Maar in onze grondwet staat nog steeds iets anders te lezen. Artikel 193 luidt als volgt: “De Belgische Natie kiest als kleuren rood, geel en zwart, en als rijkswapen de Belgische Leeuw met de kenspreuk EENDRACHT MAAKT MACHT.”

De groepen mochten niet groter zijn dan 20 man zodat de A-Groep in twee werd gesplitst. Een paar leden van de B-Groep werden naar de A-Groep verschoven zodat de B-Groep niet moest gesplitst worden. Voor de C- en D-Groep was het niet nodig.

Rond 8.10 uur konden we uiteindelijk vertrekken met alle richtlijnen in onze achterzak van de Van Ranst, Wilmes en andere virologen, microbiologen, epidemiologen, infectiologen, immunologen enz…

Kent iemand het verschil ?

De eerste A-Groep opteerde om de volledige Krekenroute te rijden. Over de corona-snelheid werd niets gezegd. Eric De Groote, Stefan, Tom Schepens en Fritz boden zich aan als kopman. Wat was nu een ritje van 110 km tegenover de vele coronakilometers die werden gereden tijdens de lockdown. Alle wegen van ons kleine Belgenland werden verkend. De slag om Waterloo werd tijdens de lockdown gewonnen door Pedaal !

Parcours Krekenroute: Laarne, Beervelde, Wachtebeke, Zelzate, Assenede, Boekhoute, Waterland-Oudeman, Sint-Margriete, Bentille, ’s Gravenjansdijk, Bassevelde, Ertvelde, Kluizen, Wippelgem, Evergem, Meulestede, Oostakker, Destelbergen, Heusden, Laarne.

De krekenroute is een niet te onderschatten rit. De wind is hier elk jaar de grootste tegenstander en dit was vandaag weer niet anders. Iets voor echte windklievers. Als de veer hier breekt is het over en uit.

Er werd een serieus tempo onderhouden door de kopmannen waardoor er geen tijd werd gelaten om het snot te laten rondslingeren. Sommige waren wat draaierig na de rit, zij hadden ontsmettingsmiddel (70% alcohol) in hun “pulle” gegoten. Toch een klein akkefietje tijdens de rit. Het peloton werd opgeschrikt door een raar manoeuvre van Tom Schepens. Bij een splitsing nam iedereen links maar Tom nam rechts en besteeg een grote hoop zand. Kwestie van wat hoogtemeters te maken. Hij kuste even het zand en sprong terug op zijn bolide.

De testrit is met brio geslaagd en alles is volgens het boekje verlopen. De drang naar een gezellige babbel na de rit was groot maar dat is voor volgende zondag. De tweede grote test. Wie blijft het langst op café hangen?  

Proficiat aan Albin en Cock’sken met hun verjaardag.

 Statistiek:

Aantal kilometer:  110 km

Hoogte: 123 m

Beweegtijd: 3:12

Gemiddelde: 34,3 km/h