Rit 30: verslag van 24/09/2023

Ultieme etappe van het wielerseizoen 2023. Een zomerse dag aan het begin van de herfst creeërde een prachtige sfeer voor de laatste rit.

Jeffrey mag zichzelf terecht de nieuwe kampioen noemen en liet zich de lofbetuigingen welgevallen. Na enkele jaren van toewijding terug de hoofdvogel, proficiat Jeffrey. Stefaan verdient ook een grote felicitatie voor zijn verdienstelijke tweede plaats in het totale klassement en zijn eerste plaats in het sprintklassement. Dat is zeker een prestatie om trots op te zijn.

Tom Schepens schrijft geschiedenis en wordt voor de eerste maal bergkampioen met zoveel indrukwekkende overwinningen. Van de zeventien bergritten werd hij maar liefst 13 maal eerste en nog eens 4 tweede plaatsen. Een welverdiende proficiat voor Tom !

Na de foto-opnames trekken we ons onder leiding van Fritz, Kjell, PJ en Jeffrey, (die dit jaar maar liefst 25 keer kopman was !!!) op gang

Van een einde seizoensrit was geen sprake want de kopmannen reden met volle kracht vooruit.

Om 11.25 vlammen we het terras van ons lokaal op. Jeffrey werd warm onthaald door de familie die hem opwachtte.

Onder een blakende zon werden de aanwezigen in ons clublokaal verwend met lekkere broodjes en het nodige gerstenat. Nogmaals merci Jeffrey, voor deze traktatie !  

Prachtige afsluiter van een alweer schitterend seizoen die de geschiedenis zal ingaan als zondags bindmiddel, als remedie tegen de verzuring in de maatschappij,  als bewijs van solidariteit onder een bende kameraden die mekaar wekelijks oppepten, uitlachten en het sop uit de …ogen reden. Geen heuvel te steil, geen afdaling te diep, geen pitstop overgeslagen.

Vive le vélo. Op naar een volgend seizoen.