Ritverslag 10e rit van 08/05/2022

De horizon was gevuld met lichtgrijze wolken maar de zon zou snel de overhand nemen volgens meteo Pedaal. Er waaide wel een stevig briesje uit het noordoosten.
De zonnegoden hadden beslist om de moeders van deze wereld in het zonnetje te zetten.
De motors voor deze rit: Stefan, Fritz, Didier en Frederik. Zij zouden deze biljart vlakke overgangsrit in goede banen leiden.
Tom Schepens kwam niet aan de start door een elleboogbreuk. Wij wensen hem dan ook veel beterschap.
Via Beervelde, Oostakker en de kanaaldorpen Desteldonk en Mendonk ging het richting Wachtebeke. De tegenwind was een extra lastpost voor de kopmannen.
Vanaf de ingang van het Provinciaal Domein Puyenbroeck was het vrij tot aan het ’t Oude Scheepken. 5,8 km. Door met de neus in de felle wind te koersen lieten de aanvallen lang op zich wachten. Een kwintet waagde uiteindelijk hun kans en namen een 200 meter. Het peloton liet eerst wat begaan maar Stefaan en Didier reden het gat terug dicht. Na de bocht en de wind in het voordeel regende het aanvallen van: de voorzitter, Rudy, Kurt maar telkens werden ze terug ingerekend. Enrico Del Grande won het segment. Hij schoot als een kanonskogel in de finale weg en bewees dat hij over een stel wonderbenen beschikte na zijn Spaanse hoogtestages.
Het tweede koersgedeelte verliep vlekkeloos.
De spurt in de Breestraat werd afgelast daar we in aanvaring kwamen met de B-Groep en tegenliggende auto’s.

Opvallend:
-Marc van Impe verschijnt heden ten dage met een unieke look. Zou hij het clubleven van Pedaal verlaten voor de filmindustrie ? Zijn snor zou volgens insiders geld waard zijn !
-Frederik deed niet alleen het kopmanschap maar versnelde af en toe eens uit de groep om de kruispunten af te zetten.
– Stefan had tot twee maal last van oriëntatiestoornissen tengevolge van een overdosis barbecue met gedoseerde kruiden.
– Kjell strandde in de Gran Fondo Espace Etalle op 09 kilometer van het einde door pech. Hij was mee met de kopgroep. Straffe prestatie !
– Er werd nog serieus gekoerst in de Brandemanstraat. Kwestie van een goed plaatsje te kunnen bemachtigen op het zonneterras bij Cocksken.

Statistiek:
Aantal kilometer: 92 km
Hoogteverschil: 71 m
Tijd: 2u54m
Gemiddelde: 33,5 km/h.