Ritverslag 11 van 15/05/2022

Onder een stralende hemel en lekkere voorjaartemperaturen reden we de rit naar de stad van de Muur en Manneken Pis. 100 kilometer op een heuvelachting parcours.

Na de voorstelling van de renners werd de rit werd op gang geschoten door Fritz, Pieter-Jan, Didier en Jeffrey. Fritz en Didier hadden met nog 6 andere clubleden bij wijze van opwarming op vrijdag laatstleden 270 km gefietst.

Zij loodsten het peloton tegen een verstandig tempo naar de heuvelzone van de Vlaamse Ardennen.

Gezapige hellingen werden afgewisseld met heerlijke afdalingen. De Pijpketel, Vlamme, Molenberg, Ten Bosse, Parikeberg passeerden de revue. Deze opeenhoping van heuveltje zorgde voor een gezonde spanning in de kuitspieren en quadriceps.

Bovendien werden omvangrijke kruispunten vakkundig afgezet door onze voorzitter die daar telkens een splijtende demarrage voor over had. Wat een conditie, wat een organisatietalent !

In de Mattentaartenstad werd de Vesten beklommen en de Oude steenweg. De legendarische Muur werd achterwege gelaten omdat deze verder in het seizoen nog aan beurt komt.

Aan de flank van de kapel fungeerde Veronique, als volleerde sportdirectrice en voorzag iedereen van drank en lekkere mattentaarten. Waarvoor dank !

 

Vervolgens ging het in ijltempo richting finish voor onze wekelijkse koninklijke spurt.

Door de tegenwind geraakt niemand weg en werd de massaspurt gewonnen door Nikolaas gevolgd door Didier en Stefaan.

Na de rit werd nog even halt gehouden aan het kerkplein waar Ben en Eddy gerstenat verkochten tegen democratische prijzen voor de Sint-Macharius gilde.

Het mag gezegd worden: heerlijke rit vandaag. Afsluiten doen we met een cliché: de afwezigen hadden, zoals altijd ongelijk.

Statistiek:
Aantal kilometer: 102 km
Hoogteverschil: 752 m
Tijd: 3u11m
Gemiddelde: 31,9