Verzekering via Wielerbond Vlaanderen.

Voordelen voor de leden

  • De verzekering geldt zowel tijdens fietsen, wandelen, zwemmen, joggen en fitness
  • 24/24 uur en 7/7 en zowel in BA (*) als voor Lichamelijke Ongevallen
  • zowel individueel als in groep
  • zowel binnen- als buitenland (Lichamelijke Ongevallen – Burgerlijke aansprakelijkheid – Rechtsbijstand)
  • Pechverhelping: VWB leden genieten 24/24 en 7/7 onbeperkt van fietsbijstand bij pech onderweg. Benelux en tot 50 km over de grens van Frankrijk en Duitsland (**)

De VWB verzekering is een specifieke fietsverzekering en is een interessante aanvullende verzekering op uw hoofdverzekeringen (familiale, mutualiteit, hospitalisatie…) U bent zeker niet “dubbel” verzekerd. Het principe is dat onze verzekering de delen terug betaalt die niet door uw hoofdverzekering betaald wordt (bv. de franchise bij familiale, kosten boven het barema, nabehandeling, dagvergoedingen bij werkonbekwaamheid,…)
(https://www.vwb.be/76/Ledenvoordelen)

(*) leden van Pedaal worden niet als derden tegenover elkaar aanzien. M.a.w. bij een ongeval waarbij er 2 of meer leden van Pedaal zijn betrokken en waarbij 1 of meerdere leden schade hebben aan hun fiets, dan kan deze nooit verhaald worden op het ander lid
via deze verzekering.
Voor lichamelijke schade daarentegen kan men wel beroep doen op deze verzekering.

(**) Telefoonnummer 0800-787.62 (België) en +32 2 541 91 59 (voor aangrenzende landen). Lidnummer is noodzakelijk om op te geven. Normaal binnen ’45 ter plaatse.
Tip: best telefoonnummer en lidnummer opslaan in telefoon (of lidkaart afdrukken)

Voordelen voor de club

Ook als club bestaat de mogelijkheid om zelfs nevenactiviteiten (eetfestijn, uitstappen, vergaderingen,..) en sportactiviteiten gratis te laten verzekeren (in BA en Lichamelijke Ongevallen) voor vrijwillige helpers (bijvoorbeeld vrouwen van leden die geen VWB lid zijn)

De aangesloten clubs zijn in aansprakelijkheid verzekerd voor al hun sportactiviteiten (ingebracht in de kalender) en deze dekking is dezelfde voor feitelijke verenigingen en vzw’s. Hier maakt het statuut geen enkel verschil uit. Op sportief vlak is de club en dus ook zijn clubbestuurders bijzonder goed verzekerd.

(https://www.vwb.be/132/Clubvoordelen)

Prijs: 35 eur/jaar (individueel of voor het gezin / premie 2022), komt in aanmerking voor terugbetaling door mutualiteit.