Voor de rit was er mogelijkheid tot ontbijt ten voordele van OIGO. Iedereen kon zich voor een democratische prijs van € 16,00 inschrijven. Met een 50-tal leden van onze club was onze missie terug geslaagd. Alvast bedankt aan de vele vrijwilligers om dit lekkere ontbijt te serveren. Ook een dikke pluim voor Danny De Vogelaere en Michiel De Cooremeter die zich regelmatig inzetten voor talloze projecten.
Na de nodige wc-stop terug tot de orde van de dag.
Het valt op dat al weken hetzelfde viertal het kopmanschap opeist: Fritz, Jeffrey, Mark (Pantserwagen) en Didier. Klokslag 9.15 vertrokken we aan de kerk in Laarne.
Het eerste deel van de rit was vrij goed te doen zonder GPS. Nog geen gravelwegen zoals in de Antwerp Port Epic. We volgenden simpel de winterrit tot aan het Hof van Oranje. Daar draaiden we links de N46 op tot aan het kruispunt in Oombergen. Daarna de eerste links richting Sint-Lievens-Houtem. Voorbij het dorp in Houtem start van het segment.
Onze gorilla heeft er een patent op genomen om jaarlijks de boel in gang te steken. Dit jaar kon zijn ontsnapping niet lang dragen want de wind blies in het nadeel. Bij het ter perse gaan van dit bericht was er duidelijkheid waarom er geen panache op de pedalen zat (een opkomend griepje was de oorzaak).
Kjell Power (lid van het Reynaerts – VDM Cycling Team) zette zich dan op kop. Hij had zichzelf in de voorbije maand blijkbaar niet op een duveldieet geplaatst. Zijn hoogte-en stressstage in Bellewaerdepark wierp zijn vruchten af. De snelheid ging astronomisch de hoogte in en de meesten onder ons gingen tussen de kader. Van overnemen was geen sprake meer enkel volgen was de missie.
Er werd nog eens gespurt in de Breestraat. Fritz lukte een Remcooken en kwam solo aan. Stefaan en Eric strandden op een wiel.

Statistiek: afstand 71 km, beweegtijd: 2:07, hoogte: 223m, gemiddelde: 33,1 km/h