Rit 10: verslag van 05/05/2024

Op deze grijze ochtend, waar zelf de thermometer een dieptepunt had in graden Celcius waren de dappere pedaalleden bereid om hun warme bedstee te ontvluchten en zich bloot te stellen aan Siberische atmosferische toestanden. Regenvestjes daarentegen vielen in de verste verte niet te bespeuren vermits de onfeilbare buienradar een droge rit voorspelde.

Vier ijzersterke gangmakers: Tom, Stefan, Jeff en Fritz namen een vliegende start wat een paar diesels van de club deed sputteren.

De heenweg naar Geraardsbergen was als een culinair avontuur, bezaaid met hier en daar een helling, als smaakvolle voorgerechten (Pypketel en tweeluik Ten Bosse – Parikeberg) op weg naar het hoofdgerecht van de dag, de Vesten en Kloosterstraat.

Op de terugweg sloeg alweer sloeg het noodlot toe. In de bocht ter hoogte van de Pardassenhoek schoof om een onverklaarbare reden het achterwiel weg van de voorzitter alsof het een eigen wil had en besloot een intiem moment te delen met het asfalt.  Albin kon hem niet ontwijken en belandde op zijn heup. Na wat oplapwerk kon gelukkig iedereen verder fietsen.

In Zottegem werden we dan weer minutenlang opgehouden door een bende losgeslagen old-timer tractoren.

De spurt werd voor de eerste maal dit jaar op magistrale wijze gewonnen door Jef.
Uitslag: Jeffrey, Stefaan, Fritz, Didier, Jurgen, Tom, PJ, Kevin, Gratien, Eric DG,

Opvallend:
-Als een bliksemschicht bij klare hemel, verscheen Ben met een Azuurblauwe bolide.  De carabinieri zullen versteld staan wanneer hij binnenkort de Italiaanse wegen betreedt.
-Didier pronkte dan weer met een nieuwe Zwitserse bolide.
– Rudy verscheen in korte broek ten einde zijn gebronzeerde benen nog wat kleur te verschaffen.
– Bij het ter perse gaan van dit bericht werd ons gemeld dat de voorzitter een paar dagen rust moet nemen met een bloeduitstorting
-Na de rit werd Jef gebombardeerd tot garçon omdat Cocksken weigerde buiten te bedienen !

Statistiek:
Aantal kilometer: 103
Hoogte: 765 m.
Beweegtijd: 3:16
Gemiddelde: 31,5 km/h