Ook vandaag zou de zon weer overuren maken. De volle 14 uur schijnen met zomerse temperaturen rond de 25°c en meer. Alleen maar lachende gezichtjes aan het lokaal, 31 om precies te zijn.
De kopmannen voor de rit naar de stad van de Mattentaarten: Kurt R., Tom S., Ben en Fritz.
De meute trok zich op gang en onder een strak en egaal tempo passeerden de gemeenten Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize en Schendelbeke de revue. De muur van Geraardsbergen kwam stilaan in beeld, sommige lieten zich uitzakken naar achteren, anderen kwamen naar voor.
Andy werd via de oortjes gedetailleerd gebrieft : over stijgingspercentages via het te draaien verzet naar de strategische plaatsen waar hij een succesvolle demarrage kon plaatsen. Bij het opdraaien van de Denderstraat, ontplofte het dynamiet in Andy zijn kuiten en nam onmiddellijk de leiding. Tom, Kurt, Ben, Gratien, Jeffrey lieten niet begaan en volgden in zijn vaarwater. Het was uiteindelijk pedaleur de charme, Tom Schepens die stijlvol en lichtvoetig moeiteloos deze hindernis vakkundig in zijn achterzak stak en als eerste Moeder Maria begroette aan de kapel. Gevolgd door Kurt R. en Andy. Sommigen hadden van hun Garmin de opdracht gekregen om hun hartmeter niet maximaal te belasten, maar met de muur voor ogen, bleek dit niet te lukken.
De voorzitter noteerde alles nauwkeurig en vijf minuutjes later werden we getrakteerd op de volgende helling: Bosberg. Deze gastvrije en gekartelde schoonheid bekeek ons met een hongerige blik maar niemand liet zich oppeuzelen. Tom Schepens kwam terug als eerste boven. De stage in Spanje heeft hem blijkbaar deugd gedaan. Andy werd tweede en Ben (na de stage bij de Paters Karmeliet) knap derde. Op de top schouwde de president zijn troepen en zag dat het goed was.
De terugweg richting Laarne verliep gezwind waarbij terug een egaal tempo van 34 km/u de spierkracht op temperatuur bracht en het zweet de groeven in het gezicht met zout vulde.
In de afdaling van “den Ballet” pleegde de voorband van Didier een zelfmoordaanslag. Hij zette iedereen met beide voeten voor tiental minuten op de grond.
De hoogtemeters waren opgebruikt maar de spurters kregen nog kun kans. Fritz sprong als kopman weg, Tom S. hield de benen stil. Mark Van Impe, Stefan G. en Luc Van Laere sloten zich aan bij Fritz. Het viertal kreeg vrijgeleide tot aan de laatste bocht, maar dan kwam de sneltrein met Didier, Stefaan, Andy en  Xavier en nog een paar andere kanonnen voorbijgesneld. Het werd Xavier die voor de eerste keer dit jaar de spurt op zijn naam mocht schrijven. Stefaan werd tweede en Gratien derde.