Het blijft zomeren in onze contreien. Deze morgen alweer een aangenaam fietsweertje. Ondanks Vaderdag 38 leden aan de start. Vandaag een ritje van 90 km richting Pajottenland. De vier kopmannen: Andy, Fritz, Gratien en Didier. De bolides werden op gang getrokken en de gashendel werd al vrij snel opengedraaid. We reden eerst een stukje van onze Winterrit in omgekeerde richting om dan via de landelijke wegen de vallei van de Molenbeek te doorkruisen met onder andere Aaigem en Heldergem. In Heldergem konden de benen al eens gestrekt worden. Een lang stuk vals plat (Heldergemstraat) over een afstand van 1.900 meter. Het was Ben die het segment won.
Via Nederhasselt, Outer en Ninove reden we over de aankomstlijn in Meerbeke van de R.V.V. Hier werd vele malen geschiedenis geschreven.
Door het verschroeiende tempo en het glooiend wegdek van het Pajottenland kregen sommigen het af en toe lastig. Boven de valleitjes heb je een prachtig uitzicht over het Pajottenland, beneden vind je rust bij zacht murmelende beekjes. Waar de naam Pajottenland vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Maar ik zal er bij gelegenheid een andere keer op terugkomen. We passeerden verder ook in de nabijheid van Lombeek waar grote delen van het televisiefeuilleton Kapitein Zeppos werden gedraaid. Via Wambeek, Liedekerke, Iddergem, Welle, Aalst, Lede en Wetteren kwamen we terug in onze heimat.
De spurt werd gewonnen door Stefaan voor Xavier, Ruben, Jeffrey en Jo Temmerman.
Het was “Happy-Hour” in ‘t Zand. Niet omdat Eddy zijn dranken tegen een veel lagere prijs dan de normale prijs verkoopt maar wegens de vele verjaardagen. Proficiat: Danny Van De Velde, Dimitri Scheire, Guy Bogaert en Gunther Sonneville.
Opmerkelijk:
-het bestuur organiseerde onmiddellijk een spoedvergadering bij aankomst. Later meer hierover !
-Dirk Versporten had alvast het reglement bovengehaald (zie foto).
Prestatie:
-Guy Bogaert won een wedstrijd bij het LWU – reeks G in Ettelgem.
-Kjell Power werd provinciaal kampioen bij het VWF.
-Tom Schepens en Kurt Reyniers wonnen net voor Victor Campenaerts in de Baguet Classic :).