Met uitzondering van een paar onschuldige stapelwolken best wel fraai fietsweer op deze achtste juli. De hoge bewolking zou geleidelijk wegtrekken zodat we terug zomerse temperaturen tot 28° halen. Vandaag een 28 man aanwezig met één ‘special guest’: Rudy De Bie. Voor de jongeren onder ons: voormalig bondscoach van de Belgische selectie veldrijders en broer van wereldkampioen veldrijden Danny ( 28 jaar geleden en drie maal Belgisch kampioen). De kopmannen: Gratien-Andy, Didier-Jef.
Gratien had er zin in en draaide onmiddellijk het gashendel open.  De dorpjes Melle, Merelbeke, Schelderode, Melsen, Vurste, Semmerzake, Edemolen, Lozer, Kruishoutem, Nokere passeerden de revue. Plots sloeg het noodlot toe voor onze kopman Gratien. Spaakbreuk, hierdoor stopte zijn avontuur. Er zat niet anders op dan vrouwlief op te bellen voor depannage. Rik Porte nam de plaats in van Gratien voor het verdere verloop.
Eddy Van Rysselberhge en Luc Van Laere waagden onmiddellijk een poging om te ontsnappen bij de aanvang van het 5 kilometer lange segment. Stefan probeerde aan te sluiten maar werd terug opgeslorpt door een achtervolgend groepje. Vervolgens probeerde Rik, Nicolaas en Stefaan om weg te komen maar telkens werden ze terug gevat. Op het laatste stukje vals plat toonde Didier zijn superconditie  van de laatste weken en won met brio.
Via Ooike, Mullem met beklimming van de Korten Ast, Zingem, Gavere, Baaigem, Bottelare, Lemberge, Melle kwamen we terug in Laarne.
Er werd terug gespurt. Stefaan won voor de zesde keer al dit seizoen voor Didier en Nicolaas.

Opmerkelijk:
-Tom Schepens vertoefde ondertussen in de Alpen en reed een prachtprestatie in La Vaujany en La Marmotte;
-Op de terugweg werd de leeuw van Vlaanderen gespot maar de meesten hadden meer oog voor het vrouwelijk schoon;
-Na zijn onvermoeibaar kopmanschap en intense spurt moest Andy met een kraan getakeld worden. Zijn benen waren bol van spanning en een krampenperformance werd opgevoerd.