Zondag 4 maart 9 uur was de officiële openingsrit voor Pedaal Laarne. Na de koude van de afgelopen weken was het deze morgen iets milder, maar toch nog temperaturen tegen het vriespunt en met hier en daar gladheid als gevolg van opvriezing van natte wegdelen. Maar de zon scheen al flink en het was droog. Dus alles zat mee om er een prachtige start van te maken.
We noteren

36 wielertoeristen. Veel volk aan de start. Enkele kopmannen boden zich aan maar via onze chatroom op messenger werd alles als geregeld. Fritz, Michiel, Andy en Nicolaas hielden het rustig zodat ook diegene die nog maar net uit hunne winterslaap waren gekomen mee konden.
De eersten platten tuup was al een feit na 13 kilometer. Danny Bogaert was de gelukkige. Scheurtje in de buitenband: over was de rit. Gelukkige was broer Guy mee om hem gezelschap te houden en konden we terug verder.
Enkele kilomters verder wegenwerken. Iedereen van de fiets en het peloton werd uit mekaar gereten. Alweer 10 minuten voet aan grond. Als dat maar goed komt.
De Arestraat in Herzele was het begin van het vrije segment. Er werd niet onmiddellijk gereageerd. Het was Michiel die vanop kop de boel in gang stak. Bij het links opdraaien richting het dorp van Sint-Lievens-Esse werd een groepje gevormd van een 12 man. Na de tweede helling, Kauwstraat, werd een bres geslagen en reden Kurt R., Ben D. C., Gratien, Michiel en Nicolaas samen naar de eindstreep.
Op de terugweg werd beslist om de spurt af te lassen.
De kop is eraf. We zijn blij dat het fietsseizoen prachtig op gang is geschoten en dat we weer wekelijks kunnen genieten van elkaars gezelschap, de sportieve fietsinspanningen, de onverwachte grappige kwinkslagen over mekaar onderweg en het gezellige nakeuvelen in ons clublokaal.
Ik wens alle clubleden een sportief hoogstaand, aangenaam, zonnig en vooral veilig fietsseizoen 2018-2019.
Kleine wijziging in het A-Bestuur.
Stefaan Cornelis werd verkozen tot nieuw bestuurslid van de A-groep. Hij neemt de plaats in van Geert De Wilde. Wij bedanken hem dan ook voor de jarenlange trouwe dienst.