Bij het opstaan deze morgen, gietende regen, alles lag er kletsnat bij, grote plassen op de straat. De goesting zakte meteen tot op het laagste peil van de barometer. Maar volgens de buienradar van Ben trok het regenfront naar het noorden en zouden we na 09.00 uur geen regen meer krijgen. Er verzamelden dan toch dertien dappere mannen (die 1/ ofwel thuis buiten moesten, die 2/ geen gevoel van warmte of kou hadden, of 3) mannen die willen prijzen pakken dit seizoen) en ene gastrijder. Het was dus even zoeken naar kopmannen maar Ben, Eddy, Didier en Stefaan C. namen het heft in handen. Zou onze kampioen Jef geen ambities hebben dit jaar ?(Vrouwlief ne keer soigneren). Zou Andy er terug voor gaan (zit volledig op schema voor de R.V.V.)? Hij had zaterdag al de omloop van Vlaanderen gereden met kompanen Kurt, Michiel en Steven V.D.V.? Ook Fritz, Nicolaas, Danny D.V. en Ruben werden gespot.
Tot aan de Hostellerie geen speciale gebeurtenissen. Het was op sommige plaatsen wel opletten. Door de overvloedige regenval van vorige nacht was het wegdek hier en daar overspoeld met een vettige smurrie.
Vandaag ook de eerste bergpunten te verdienen. Bij het oprijden van de Hostellerie trokken Ben en Andy fors door en sloegen een gat. De twee Stefa(a)ns volgden in hun kielzog. Vijfhonderd meter voor de meet plafonneerde Andy en Stefan ging er gezwind over. Ben was al niet meer te zien in de verte. Hij stond aan de meet al te wachten. Andy vond zijn tweede adem en deed terug haasje over en bolde als tweede over de finish.
Uitslag: Ben, Andy, Stefan, Stefaan, Tom, Danny V., Didier, Dirk, Albin en Guy.
Eddy (De gorilla) zou niet mee doen. Hij zou alles inzetten op de spurt. Maar bij het ter perse gaan van dit bericht was er nog altijd geen duidelijkheid wat er scheelde met onze kopman Eddy !!!
Door het nat wegdek werd er ook na vorige week beslist om de spurt af te lassen. Daar zat dan onze Eddy met zijn goeie benen ? Na 72 droge kilometers en met een moyenne van 30,7 stonden we rond 11.30 uur terug aan het lokaal. Goed gereden, de afwezigen hadden ongelijk.