Ook op deze zondag is het ijzige weer nog niet voorbij, want het is wederom koud mede ook door doorstaande noordoostenwind en met een gevoelswaarde van -6°c. Ondanks de koude, 27 dappere strijders voor deze derde rit.
Gratien eiste zijn kopmanschap op en zou samen met Jef, Kurt R. en Steven V.D.V. de rit voor hun rekening nemen. Klokslag negen uur en avec la vent a la poupe was er van opwarmen niet veel sprake. Door een breukje in het peloton op de Betsberg moest Xavier bijbenen en met longen volgeperst met ijskoude lucht, werd hij even ongemakkelijk. De voorzitter moest een paar kaar ingrijpen om de snelheid te milderen maar Gratien vertelde dat hij geen antivries in zijn diesel had gedaan en daarmee aan een hoge snelheid moest blijven ronddraaien. Hij schond hiermede een paar keer het niet-aanvalsverdrag destijds ingevoerd voor Michiel.
Na de passage te Sint-Lievens-Esse begon het lichtjes te sneeuwen en werd beslist om de rit af te lassen. In Woubrechtegem werd dan toch weer beslist om door te rijden en via Aaigem en Heldegem terug op het parcours te komen. Wederom begon het te sneeuwen en halverwege de Heldergemstraat werd definitief beslist om terug te keren. Danny De Vogelaere had nog af te rekenen met een afgebroken spaak van het achterwiel maar als volleerd mecanicien werd het euvel snel opgelost.
Volgend week nemen we deel aan de rit van de Unkerzakbikers ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vertrekken om 8.45 uur aan het lokaal. Inschrijven ter plaatse (Café Schorpioen te Kalken), vijf euro.
Nieuwsbulletin
Ben De Clercq werd deze week geopereerd aan zijn meniscus. Wij wensen hem veel beterschap.
Eric De Groote werd op stage gespot met de leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw.
Tom Schepens bevond zich op stage in Rosas.