De temperatuur was niet bepaald in haar dagje voor deze Paaszondag en bleek onderhevig te zijn aan enkele hormonale humeurschommelingen: 2,5 °c rond 08.30 uur. Ondanks de ongunstige voorspellingen 31 man aan ’t Zand.
Mitchy, Rik, Mark en Ben mochten als kopmannen af en toe proeven van het parcours van het echte werk der groten op die heroïsche Vlaamse wegen (Paddestraat – Berendries).
Enkele leden genoten vandaag van een dag dienstvrijstelling nadat ze op zaterdag een bovenaardse prestatie hadden neergezet. Zo stuurde de club enkele zonen uit : Fritz, Nicolaas, Tom S., Andy en Ruben (de apotheker) verdedigden de clubkleuren in de echte Ronde (233km, proficiat mannen).
De eerste wedstrijdhelft verliep aan een gezapig tempo mede door de omleidingen en vettige wegen. De Paddestraat werd dan ook omzeild dit jaar. Het sputterde regelmatig in het peloton, achterblijvers, mannen met valse platte banden, wegomleggingen. Om het op zijn Eddies te zeggen: “ne facteurrit”.
Vandaag terug bergpunten te verdienen. Rik trok onmiddellijk het tempo op bij de aanloop van de Berendries.  Andy, Ben en Mitchy volgden in zijn kielzog. Er was toen al een gaatje van 10 meter, de vogels waren gaan vliegen. Gratien probeerde nog maar plafonneerde. Op het steilste stuk viel Rik terug in tweede groepje met Didier, Stefan en Michiel Schepens (onze nieuwste telg, in opleiding bij de gebroeders Versporten). Puncher Ben voelde zijn benen (knieën!) niet en sprokkelde alweer de volle punten.  Andy en Mitchy volgden als twee en derde. Onze voorzitter noteerde alles netjes in het boekje, zodat we onze rit terug konden verderzetten.
Vandaag de vijfde rit en voor de eerste maal kon er terug gespurt worden. Er werd serieus wat gefluisterd bij de kopmannen. Zou er wat afgesproken zijn. Ben demarreerde onmiddellijk na de bocht. Gratien, Didier en Andy hadden het complot door en waren mee. De rest was er aan voor de moeite. Didier won de spurt van het compacte groepje voor Andy.
We werden in het lokaal nog getrakteerd door de jarigen Fritz en Andy, Santé.
Randmelding:
Met respect voor George De Witte (73 jaar) die er vandaag alweer bij was. Sterke prestatie nadat hij de vorige dagen 120 m² graszoden had gelegd (hij had een klein beetje zeere in zijne rug).