Ritverslag 5e rit van 31/03/2024

Het pas ingestelde zomeruur werkte allesbehalve inspirerend op het weer. Donkere wolken hadden zich samengepakt boven Laarne. Gelukkig was de regen voorbij maar de wegen lagen er nat en vuil bij.

Toen de voorzitter arriveerde bij de start met een fonkelnieuwe paarse Canyon, werden er door een paar leden onmiddellijk grappen gemaakt: ”Ga de nu al voor den Anderlecht supporteren”…

De kopmannen: Stefan, PJ, Jeffrey en Didier trokken de karavaan klokslag 8u30 met goede moed op gang voor een vlakke rit van 90 kilometer.

De dorpen Sint-Martens-Latem (een chique gemeente waar zelfs de eenden er zwemmen met een hoed), het pittoreske Deurle en anderen passeerden de revue.

  Langs het schipdonk kanaal spotte de voorzitter het beroemde Loch Ness-Monster. Door deze fata morgana (luchtspiegeling) reed hij in een stuk glas en kroop de lucht langzaam uit zijn nieuwe Rolls-Royce banden.

Voorbij Merendree verlieten we het kanaal en de dreigende wolken maakten stillaan plaats voor enkele deugddoende zonnestralen.

De wind kwam ondertussen opzetten, het was opeens werkdag voor de kopmannen.

Net voorbij Deurle sloeg het noodlot toe. Op een rotonde schoof het wiel van Marc Colpaert onderuit, Gratien kon hem niet meer ontwijken en maakte ook een schuiver over het asfalt. Gelukkig bleven beide zonder gebroken ledematen achter en konden we na een minuut of 10 verder.

500 meter was er terug een oponthoud door een trein die met een snelheid van een slome slak op het spoor vooruit reed. ‘De trein is altijd een beetje reizen’.

De geanimeerd rit kreeg nog extra dosis kleur toen Maxime in Zwijnaarde zijn eigen versie van Cirque du Soleil opvoerde. Met één hand aan het stuur en een reep chocolade in de andere, balanceerde hij als een acrobaat op zoek naar het perfecte evenwicht tussen zwaartekracht en de drang van zijn lichaam om een eigen weg te gaan. Onder luid applaus van de omstaanders gaf de voorzitter het teken om zo spoedig mogelijk Laarne te betreden vanwege de achterstand op het rittenschema en onder druk van Vlaanderens mooiste.

Door het natte wegdek en de hectiek van de rit werd spurt afgeblazen.

 Statistiek:
Aantal kilometer: 94
Hoogte: 160 m.
Beweegtijd: 2:51
Gemiddelde: 32,8 km/h