Rit 6: verslag van 07/04/2023

Deze ochtend om 8.15 uur groepsfoto. Het was geen sinecure voor de arme fotografe om 71 Pedalisten samen op één kiekje te krijgen voor de gevel van café ’t Zand. Stefan Meuleman en Andy kwamen om de hoek gevlogen en haalden nog net de fotofinish. Met een paar snelle klikken van de camera, stonden we allemaal keurig op de groepsfoto.

Voor de eerste maal dit seizoen hadden we deze morgen dubbele cijfers behaald onder thermometer hut.

Het was een beetje zoeken naar een pinguïn in de Sahara vanmorgen om 4 kopmannen te vinden.

Enkele leden genoten van een dag dienstvrijstelling nadat ze op zaterdag een bovenaardse prestatie hadden neergezet. Zo stuurde de club enkele zonen uit : Ben, Andy, Steven Verstichelen en Guy Bogaert on onze clubkleuren te verdedigen in de toeristenkoers in Laarne. Ben werd in de spurt knap achtste. Ook een kleine delegatie van de club met onder andere Albin, Maxim, Philippe, Stefan, Nicky, Danny DV, Kevin tekenden present in Zulte voor de Klassieker van het goed doel.

Dankzij de vervelende tegenwind verliep de eerste wedstrijdhelft aan een gezapig tempo. De voorzitter dacht slim te zijn om de Paddestraat te omzeilen, maar onvoorziene wegenwerken zette pedaal toch voet aan grond. Na bergop en bergaf was het de beurt aan de Berendries.

Jefke gooide de knuppel in het hoenderhok en stoomde naar boven. Didier in goede doen nam het roer over, terwijl Tom Schepens de bergkoning van vorig jaar, er als een berggeit achteraan huppelde. Uiteindelijk was het natuurlijk de gedoodverfde favoriet Tom die met de winst aan de haal ging.

De zesde rit al dit seizoen en voor de eerste maal een spurt op de Champs-Élysées van Laarne.

Na de bocht gaf Kjell gas, een compact groepje sprong op zijn wiel en de rest kon net zo goed een koffiepauze nemen.

Didier kwam als eerste over de streep, met Fritz en Tom Schepens op zijn hielen. Stefaan werd 4e en Dimitri knap vijfde.

In het lokaal werden we nog getrakteerd door de jarige Andy, Santé.

Statistiek:
Aantal kilometer: 87
Hoogte: 551 m.
Beweegtijd: 2:48
Gemiddelde: 31,00 km/h