Gisteren zaterdag was de lente in het land maar deze morgen was hij precies alweer verdwenen. We vertoefden aan een buienfront die mogelijks toch wat gespetter kon geven. Deze morgen 41 starters bij de A groep, nog nooit gezien zo’n bende. Zij namen het  wiel van onze kopmannen: Andy, Gratien, Nikolaas en Fritz voor een nieuwe zondagsrit van een 85 km (allé volgens het boeksken toch). We reden via Munte door naar Paulatem, Eine, Gavere, Merelbeke, terug naar Laarne. Na een kwartier begon het al te druppelen. De eerste ontblote kuiten werden al vlug bedolven onder een laagje smurrie. De wegen lagen er terug nat en vuil bij.
Het stukje voor de Wolvenberg genaamd: de Ruiterstraat, een stukje kassei 3*, konden sommigen zich uitleven als echt kasseivreters of zelfs beter gezegd, zich uitgeven voor ‘monsieur Paris-Roubaix’. De asfaltjeanetten deden het dan weer iets voorzichtiger. Voor de rest verliep de rit vlekkeloos. Alleen Luc Van Laere had te kampen met klein euveltje. Zijn gouden spaak had het begeven maar kon zonder erg weer verder. Door het natte wegdek werd de spurt voor de zoveelste maal dit jaar afgelast.
Blijkbaar was de rit maar 75 km i.p.v. 85 km zodat we om 10.50 uur al in de strandstoelen zaten op het terras bij Cocks

ken.
We werden getrakteerd door Nikolaas op wat gerstenat. Santé.
OPMERKELIJK
Seizoensrecord: gemiddelde snelheid boven de 31 km/h.
Peter Troch reed de rit terug uit: doe zo verder.
Andy was wat bleekjes na de rit, hij reed naar het zeggen teveel in het wiel van Gratien i.p.v. ernaast, of misschien zat zijn verjaardag er voor iets tussen.
Eric deed een solo naar het Kasteel, de leeuw van Laarne verkeert in supervorm voor zijn terugkeer naar Spanje.