Ritverslag 7e rit van 14/04/2024

Na de warme zomerdag van gisteren, waar de temperatuur maar liefst 24 graden bereikten, begon deze ochtend redelijk aangenaam. Er waren afwisselend zonnige en bewolkte periodes, vergezeld van een licht briesje uit het zuidwesten.

Op het programma: een licht heuvelachtige rit van 90 km zou ons brengen over twee nijdige hellingen als ankerpunt: de “Varent” en “Leberg”.

De kopmannen Stefan, Jef, Didier en Tom Schepens wisselden elke tien minuten van positie. In de buik van het peloton was het makkelijk volgen en er werd dan ook gekeuveld en getaterd. Onderwerpen varieerden over de geliefkoosde club van onze voorzitter (de Grieken met speelgoed in hun broekzak die hardhandig werden aangepakt), de gorilla die vergeleken wordt met Gianni Vermeersch (volgens citaat in HLN “Op de fiets ben ik een pitbull, ernaast een lief schoothondje”)…

Bij wijze van aperitief werd in Oudenaarde de Achterberg beklommen om nadien Ladeuze af te dalen en koers te zetten richting de bekend helling in Maarkedal: de Varent. 1,3 kilometer klimmen aan gemiddelde 5,1 procent en met een stijgingspercentages tot 13 procent, een pittige uitdaging.

Stefan zorgde voor de Lead-out tot aan het begin van de helling. Zodra het wegdek begon te stijgen, pakten Didier, Jef, Tom en Gratien meteen een voorsprong van ongeveer 50 meter.  Daarachter bevond zich een groepje met Stefan, Steven Verstichelen, Nicky en Michie. Gratien moest een gaatje laten ten opzichte van het eerste kwartet, terwijl Jeff te maken kreeg met een klein schakelprobleem. Met zijn formidabele benen behaalde Didier de overwinning, met Tom op zijn hielen.

Uitslag: Didier, Tom Schepens, Jeff, Gratien, Steven Verstichelen, Michiel, Nicky, Stefan , Fritz en Steven VDV.

Na de beklimming van de Varent volgde enkele kilometers verderop de Leberg. De Pitbull wachtte niet af en verhoogde het tempo. Door twee auto’s die vanuit de tegenrichting kwamen, moesten de achtervolgers manoeuvreren. Dezelfde vier renners die op de Varent streden, gingen hier ook voor de overwinning.  Opnieuw kraaide Didier victorie.

Uitslag: Didier, Jeff, Tom, Gratien, Fritz, Steven Verstichelen, Dimi, Stefaan, Nicky, Steven VDV.

Na de Leberg werd er nog een pittige lus afgewerkt met De Taelman, Bieststraat, Heyveld en Vossenhol om vervolgens de terugweg naar Laarne aan te vatten.

Ook de sprint werd gewonnen door Didier. Straffe prestatie van onze kopman.

Uitslag: Didier, Stefaan, Fritz, Xavier, Jeff, Marc VI, Gratien, Dimi, Franky en Tom.

Fritz maakte een spectaculaire entrée bij de finishlijn – helaas niet op de manier die hij had gehoopt. Zijn poging om uit zijn klikpedalen te komen leek meer op een komische dansroutine dan op een elegante stop. Met zijn benen in de knoop, belandde hij uiteindelijk op de grond. Het was een onverwacht slotakkoord, dat zeker nog lang in de herinnering zal blijven hangen!

Statistiek:
Aantal kilometer: 95 km
Hoogte: 673
Beweegtijd: 3:02
Gemiddelde: 31,3 km/h