Rit 16: verslag van 16/06/2024

Bij een frisse 12°c en een beteuterd ogend wolkendek moesten we maar terug tevreden zijn. De rit deze ochtend zou ons leiden richting de Vlaamse Ardennen: ‘Vier bergenrit’.
Er werd terug geopteerd voor 6 kopmannen: Stefan met P-J, Jef met Ben en Didier met Steven Verstichelen. De heenrit was een zware beproeving voor de kopmannen, waarbij ze flink moesten zwoegen. Twee keer werden we onderweg bovendien getrakteerd op een gratis douche van regendruppels.

De eerste echte hindernis van de dag was de mythische Oude Kwaremont. Gelukkig lagen de kasseien er droog bij. Stefaan Cornelis reed met de Safety fiets tot aan de Strava streep zodat iedereen met gelijke wapens kon strijden. Rudy De Baets opende de debatten, Stefan deed een haasje-over vanaf de kasseistrook. Enkele tientallen meters verder nam Frits de kop, maar net voor het Kwaremontplein ontbond Ben voor de eerste keer zijn duivels en bewees dat hij vandaag over een stel wonderbenen beschikte. Fritz moest een gaatje laten en ook Stefan moest de rol lossen. Daarachter volgde een grote leegte. Jef behaalde uiteinde nog een derde plaats na een serieuze remonte.
Uitslag: Ben, Fritz, Jef, Stefan, Didier, Gratien, P-J, Kevin, Jurgen en Dimi

Na de afdaling van de Berchemsesteenweg en de doortocht door Ronse was het de beurt aan de Oude Kruisberg. Op deze nijdige kuitenbijter vertrok Ben van op kop. Fritz beet zijn tanden stuk maar moest terug de rol lossen. Ben kraaide terug victorie. Fritz werd weer tweede en Stefan derde.
Uitslag: Ben, Fritz, Stefan, Gratien, Jef, Didier, P-J, Jurgen, Philippe, Steven Verstichelen

Na de Oude Kwaremont en de Oude Kruisberg was iedereen opgewarmd en kon de Kanarieberg bestookt worden.
Opnieuw was er geen kruid gewassen tegen Ben. Toen hij terug een schot loste, wist de rest hoe laat het was. Gratien en Jef konden nog enig weerwerk bieden maar Ben triomfeerde opnieuw.
Uitslag: Ben, Gratien, Jef, Fritz, Stefan, Nicky, Kevin, Jurgen, Philippe, Dimi, P-J

Na de Kanarieberg ging het razendsnel naar de Steenberg.
Didier nam het heft in handen en trok het peloton op een lang lint. Opnieuw draaide de blauwe machine van Ben op volle toeren en was er geen houden aan.
Vier overwinningen op een rij. Dikke proficiat, Ben !
Uitslag: Ben, Gratien, Jef, Fritz, Stefan, Nicky, Kevin, P-J, Jurgen, Dimi.

De kopmannen draaiden met het windvoordeel de gas open zodat we op een drie kwartier terug in Laarne stonden.
De spurt werd aangetrokken door Alain. Ben nam na de eerste bocht over en nam een voorsprong van een 10-tal meter. Een achtervolgende groep onder het commando van Stefan haalde hem net in na tweede bocht. Fritz ook in goeden doen won, overtuigend de spurt.
Uitslag: Fritz, Didier, Ben, Kevin, Gratien, Stefaan, Jef, Jurgen, Dimi, Hans, P-J.

Statistiek:
Aantal kilometer: 112
Hoogte: 824 m.
Beweegtijd: 3:32
Gemiddelde: 32,1 km/h