Ritverslag 5e rit van 02/04/2022

Na de zondvloed van vorig zondag en gisteren werd er deze morgen door Frank De Boosere (nu in dienst bij Pedaal) droog weer voorspelt. Er stond wel een goed voelbare noorderwind.

Zoals in Vlaanderens mooiste werden deze morgen alle renners voorgesteld aan het publiek en de persfotografen maakten een groepsfoto van onze koninklijke club.

Na deze voorstelling werden vier Galactico’s: Stefan, PJ, Didier en Jef aangeduid om het peloton in goede banen te leiden. Tom Schepens negeerde het kopmanschap en antwoorde met de legendarische woorden: “Ik moet just niks”.

Om 8.30 uur werd de handrem gelost. Het openingsuur werd vliegensvlug afgehaspeld. Het is werken aan de staart van de slang.

In de verte doemde de eerste scherprechter op. De eerste test van het seizoen. De Berendries, een nijdige kuitenbijter. Tom Schepens zette zich op kop en de rest volgde in zijn slipstream. Op het steilste stuk deelde Gratien een eerst prikje uit en enkel Tom Schepens kon zijn wagonnetje aanpikken. Het was uiteindelijk Tom die de sterkste bleek.

Uitslag: Tom, Gratien, Jef, PJ, Stefan, Ben, Nicky, Frederik, Steven en Stefaan.

Voor de kopmannen was de zondagswandeling voorbij. Een ijzige tegenwind zouden hun benen geselen.  Er werd op de weg naar Steenhuize-Wijnhuize zelf waaieralarm gemeld. Het peloton scheurde en de voorzitter riep de kopmannen tot orde.

Er werden verder nog twee lekke banden gemeld. Ondertussen zakte de lichaamstemperatuur met  2°c per minuut waardoor er eenduidig werd beslist om de spurt af te lassen en rechtstreeks via Wetteren naar het lokaal te rijden.

Statistiek:
Aantal kilometer: 82
Hoogte: 518 m.
Beweegtijd: 2:40
Gemiddelde: 30,6 km/h