Rit 18: verslag van 30/06/2024

Het blijft maar wisselvallig en vrij koel zomerweer. Deze morgen startten we alweer onder een dreigend wolkendek met een 15°c graden en een matige wind uit het Westen. Zomer met schoonheidsfoutjes, alsof ze zich vergist heeft in de jaargetijden
Om 7.30 uur stonden er 16 enthousiaste leden klaar voor de “Staelens”. Georges Staelens verliet ons jammer genoeg vorig jaar op 01 december 2023. We zullen nooit vergeten wat Georges voor de club had gedaan.
De 6 kopmannen: Ben D. C. en Jef, Stefan en Gratien, Fritz en PJ.
Via Melle, Lemberge, Munte, Baaigem, Meilegem, Nederzwalm, Sint-Denijs-Boekel, Sint-Maria-Horebeke,  reden we soepel naar het segment van de Staelens.
Op de Rijksweg N60 richting Ronse sloegen we boven linksaf naar de Mariaborrestraat om het segment van ongeveer 19 km af te haspelen.
Het was Ben die als eerste over de kasseien van de Mariaborrestraat stuiterde. Onmiddellijk volgde de helling van de Steenbeekdries.  Een groepje van een man of 6 had zich afgezonderd.
In het lang oplopende stuk van de Pontstraat demarreerde Ben uit het groepje. Stefan liet dit niet gebeuren en sprong er achteraan.
Bij het opdraaien van de rijksweg kwam het vijftal ( Kurt, Stefan, Ben, Gratien, PJ) terug samen. Fritz had materiaalpech en moest achtervolgen.
De Hoogberg werd samen in groep beklommen. Net voor de top van de Hotond deelde Ben terug een prikje uit. PJ bengelde aan de staart en moest uiteindelijk lossen. Kurt, Gratien en Stefan moesten even op adem komen maar reden het gat terug dicht voor de afdaling van Berchemse Steenweg.
Na de passage door Ronse begon het viertal aan de beklimming van Fiertelmeers. Kurt zette verschroeiend aan en niemand had onmiddellijk een antwoord klaar. Stefan en Gratien konden niet volgen. Ben plooide zich dubbel en reed het gat op Kurt dicht.
De Kruisstraat zou beslissen over winst. Het was Ben die victorie kraaide.
Kurt werd tweede. Gratien mocht nog net mee op het podium.
Ben reed het segment aan een gemiddelde snelheid van 33.5 km/h.
Op de terugweg werd nog even halt gehouden in het Gaaike waar Kurt trakteerde op een rondje voor zijn verjaardag. proficiat Kurt !
De spurt aan het kasteel werd afgelast. Een tractor gooide roet in het eten.

 

Statistiek:
Aantal kilometer: 123
Hoogte: 1104 m.
Beweegtijd: 4:05
Gemiddelde: 31,7 km/h