Met een ochtendtemperatuur van 12°c en een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten konden de thermovesten in de kast blijven. Een 38-tal man aan de start voor een 80 kilometer. Met de Paddestraat en de Berendries konden we al een beetje proeven van de sfeer die ons  deze namiddag te wachten stond: de honderdste jubileumuitgave van de Ronde Van Vlaanderen.
Wegkapiteins van dienst: Gratien, Ben, Stefan en Kurt. Het eerste deel van de  rit ging via Melle,  Moortsele,  Oosterzele, Balegem en verder naar Velzeke.  De 2.400 meter lange oude kasseiweg Paddestraat, dé gesel voor de renners-kont, deed vroeger gedeeltelijk dienst als Romeinse heirweg tussen Boulogne en Keulen. We deden hem maar een stukje om iedereen tevreden te houden ! Door rondvliegende bidons duurde het even voor de groep terug samen was. Via Munkzwalm, Roborst, St.-Goriks-Oudenhove, Michelbeke werd koers gezet naar Michelbeke.  In de aanloop naar de Berendries nog even oponthoud door een lekke band. Net voor de helling  plaatste Eddy al zijn beloofde demarrage op zijne grote plateau. Nog voor het steile stuk kwamen we hem al tegen. Hij riep Andy nog toe: “Ga maar, ge moe niet wachten!”. Een kloofje werd geslagen op het steilere stuk van 13%. Andy, Ben, Tom S. en Jeffrey reden weg van de rest. Het was uiteindelijk sterke Ben die het haalde voor Andy, Tom S. en Jeffrey. Dan volgende op enkele meters Gratien met Stefan. Stefaan C. eindigde op de zevende plaats gevolgd door Xavier, Didier en Bram. Nadat onze voorzitter de punten nauwkeurig had genoteerd konden we terug verder langs St.-Maria-Oudenhove, Steenhuize, St.-Lievens-Esse, Herzele , Ressegem, Aaigem,  Burst,  Bambrugge, Zonnegem,  Vlierzele,  Oordegem, Laarne.
Er werd zoals wekelijks ook gespurt. De wind zat goed en met een snelheid van rond de 53 km/h werd er naar de meet gevlogen. Bram moest echt alles uit de kast halen om Stefaan en Ben te kloppen. Didier en Jeffrey volgden op vier en vijf.
Om 11.20 uur waren we terug in het lokaal bij “cocksken” waar Frits “den eerste” voor zijn rekening nam. Proficiat met je verjaardag !!!