IMG_1156[1]Het blijft maar wisselvallig en vrij koel zomerweer. Deze morgen startten we alweer onder een dreigend wolkendek met een 15°c graden en een matige wind uit het Westen. Zomer met schoonheidsfoutjes. Om 7 uur konden we 23 man verwelkomen en 1 gastrijder (Thomas Brayan-lund‎: Elite zonder contract) voor de “Staelens”. Deze rit 6 kopmannen: Eddy V. R., Ben D. C. (in voorbereiding voor hun rit naar Stříbro (Tsjechië), later meer hierover), Andy, Jeffrey (houden mekaar nauwlettend in het oog voor het klassement) en Didier C. en Kurt R. (terug uit blessure maar toch nog met een gips rond de pols). Via Melle, Lemberge, Munte, Baaigem, Meilegem, Nederzwalm, Sint-Denijs-Boekel, Sint-Maria-Horebeke, reden we de eerste 44 km aan een gemiddelde van 29 km/h.IMG_20160626_114452
Op de Rijksweg N60 richting Ronse draaiden we boven rechtsaf naar de Mariaborrestraat om het segment van ongeveer 19 km te beginnen. Wie niet mee wou koersen of de weg nog niet kende, kon in grupetto rijden met Paul D. B. Het waren meteen Stefaan en Stefan die de kasseien van de Mariaborrestraat als eerste afdonderden. Onmiddellijk volgde de helling van de Steenbeekdries. Kurt R. en Thomas (onzen Deen) kwamen bij Stefan. In het lang oplopende stuk van de Pontstraat kwam ook nog Tom S. bij het drietal. Deze vier hadden mekaar gevonden en bleven goed ronddraaien. Het was uiteindelijk Tom S. die na de Hoogberg, Hotond en de Fiertelmeers als eerste op de Kruisstraat bovenkwam met een 100 tal meters voorsprong op Kurt R. en Stefan. Deze 18,6 km werd aan een gemiddelde snelheid van bijna 32 km/h afgelegd. Even uitblazen en terug verder naar Ronse, Maarkedal, Ellezelle, Flobecq (Houppe), Maarkedal, Schorisse (Berg Ten Steene), Sint-Kornelis-Horebeke, Sint-Denijs-Boekel, Zwalm, Balegem, Scheldewindeke, Gontrode, Melle.
De spurt aan het kasteel werd aangetrokken door Kurt R., David en Tom S.. In de rechte lijn won Nikolaas voor het eerste dit jaar de spurt voor Didier en Stefaan.
IMG_20160626_114426Nikolaas gaf het eerste rondje om zijn overwinnen te vieren. Ook Koen D. W. gaf nog een rondje voor zijn late verjaardag. Proficiat.
Opmerkelijk: Onze voorzitter reed vandaag zijn 25ste Staelens en Danny De Vogelaere mocht zijn 25,00 euro in ontvangst van nemen voor zijn eerste plaats in de pronostiek.